Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed

Wieringen Eilandmuseum "Jan Lont"

Het Wieringer Eilandmuseum “Jan Lont” is een originele Skuurskotboerderij uit 1854. Dit type boerderij vind je uitsluitend op Wieringen. De in de boerderij aanwezige prachtige Harlinger tegelwand met afbeeldingen uit het Oude – en Nieuwe Testament dateert eveneens uit die tijd. Binnen wordt u een blik gegund op het dagelijkse leven en werken van de eilandbewoners van voor de bouw van de Afsluitdijk. Veel aandacht wordt geschonken aan de veeteelt, de wiervisserij en de jacht. Op het erf rond de boerderij ligt de nadruk op de visserij.

De basis van dit alles is gelegd door de laatste bewoner en boer Jan Lont (1907 -1997). Binnen wordt u een blik gegund op het dagelijkse leven en werken van de eilandbewoners van voor de bouw van de Afsluitdijk. Veel aandacht wordt geschonken aan de veeteelt, de wiervisserij en de jacht. Op het erf rond de boerderij ligt de nadruk op de visserij.

Openingstijden

  • Groepen ( vanaf 10 personen) zijn buiten de openingsuren ook welkom. Afspraken kunt u maken via info@museumjanlont.nl of via 06-20062395 ( Theo Oomen)

Prijzen

  • Volwassenen€ 5,00 Prijzen, inclusief koffie, thee of limonade
  • KinderenGratis Kinderen t/m 12 jaar gratis
  • 1-persoons kamer zonder privé sanitair vanaf: € 5,00
  • Toelichting prijs: inclusief koffie, thee of limonade; kinderen tot 12 jaar gratis.

Kenmerken

Locatie

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.