Ambassadeursprogramma verbindt

Categorieën

De ambassadeurs van de Wadden laten hun trots voor ons mooie Werelderfgoed graag zien. Ze vertellen het verhaal van het waddengebied aan hun bezoekers én laten ze dit zelf beleven door middel van unieke ervaringen. Verspreid over de vijf eilanden én de drie kustprovincies vind je deze ambassadeurs. En deze kennis en liefde voor het Waddengebied delen ze graag. Binnen korte tijd zijn er zes ambassadeurs die samenwerken, dankzij het ambassadeursprogramma. Fantastisch nieuws, omdat het verbinden en netwerken gelijkgestemde ondernemers ondersteunt samen te werken in het Waddengebied. 

Wadlander

In 2022 tijdens gastheertraining voor Waddenzee Werelderfgoed ontmoetten Casper Meinders en Stefan Kollumer elkaar. Casper gaf de excursie, Stefan was toekomstig ambassadeur. Na afloop proostten ze met Waddenbitter van Casper en ontwikkelden ze hierna samen Wadlander: een kruidenbitter en Waddensiroop.

Wadden kaasfondue

Op Vlieland spraken Roland Bakker van Zuiver en Nils van de Kaasbunker over de ontwikkeling van Waddenproducten. Ze kwamen op het idee om mislukte kaas uit het gebied op te kopen en te gebruiken voor een Waddenkaasfondue. Nils selecteert de kaas en Roland maakt de fondue, een circulaire en regionale samenwerking.

DRIJFnat

Bij Drijf beginnen jullie SUP avonturen onder leiding van instructeur Loesanne op een mooie locatie nabij Franeker en de Waddenzee. Na het SUPPEN gaat de groep naar Bouhoeke, waar Annelies, de brouwster van Dutch Tulip Beer, passievol vertelt over het brouwen van bier. Er wordt genoten van speciale biertjes en hapjes. Een mooie samenwerking tussen twee ambassadeurs.

Lees meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.