Tips voor de herfstvakantie

Categorieën

Tijdens de herfstvakantie valt er genoeg te beleven in het Waddengebied. Of je nou op een van de Waddeneilanden bent óf langs de Waddenkust van Noord-Holland, Friesland of Groningen. Visit Wadden schotelt je enkele leuke tips voor die je volgens ons écht niet mag missen deze herfstvakantie. En of de zon nou schijnt of het regent dat het giet, deze herfstvakantie is er altijd wat te doen. Waar zien we jullie deze herfstvakantie?

Ontdek het WasWasPad in het Lauwersmeer

Speciaal voor gezinnen met kinderen is er in het Diepsterbos het ‘WasWadPad’. Jaren terug was het Lauwersmeer geen woud maar wad. De wad-dieren maakte plaats voor woud-dieren, zout water werd zoetwater en in plaats van wier staan er nu bomen. Tijdens de wandeling leer je van alles over de verandering van wad tot woud. Spelenderwijs leer je van alles over het zilte verleden en de huidige bewoners. De hele route is ongeveer 4,5 kilometer lang vol met allerlei spellen en opdrachten. Je eindigt met een mooi uitzicht over het Lauwersmeer bij de Reiddomptoren.

Lees meer

Coole kidsnacht Friesland

Altijd al eens willen weten hoe het er in het museum aan toe gaat na sluitingstijd? Op vrijdag 20 oktober 2023 blijven musea in Friesland na sluitingstijd open speciaal voor kinderen. Ieder musuem organiseert zijn eigen leerzame en spannende activiteiten. Van het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand tot aan de musea op Ameland. Overal beleef je een heus avontuur. Waar zien we jou op 20 oktober?

Lees meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.