Amelands Beetje Blond

Van Heeckeren Groep heeft samen met Brouwerij Dockum en Amelander Bierbrouwerij een eigen biertje ontwikkeld. Het ‘Amelands Beetje Blond’ bier wordt lokaal verbouwd en gebrouwen in het waddengebied. Inmiddels wordt het drankje al volop geschonken op het eiland. De samenwerkende partijen wilden het bier niet alleen een authentieke smaak meegeven, maar er ook een echte eyecatcher van maken. Daarom is Visit Wadden gevraagd naar de mooiste plekken en belevenissen op het eiland om de blikjes mee te sieren.

Lokaal verbouwd en gebrouwen

Het bijzondere aan dit bier is de toevoeging van Amelander rogge. Die rogge wordt verbouwd op de uitgestrekte akkers rondom Ballum. Het biologisch geteelde gerstemout komt ook uit de regio, dit wordt verbouwd in Engwierum (Fr). Met deze lokale ingrediënten maken de bierbrouwers een ‘Amelands Beetje Blond’ bier. 

Met de rogge van Ameland en het gerstemout uit Engwierum laat het biertje een andere verrassende smaak van het waddengebied zien. Daarmee past het goed in de verhaallijn Smaak van de Wadden waarmee Visit Wadden regionale producten onder de aandacht wil brengen. 

Gasten verrassen

Met ‘Amelands Beetje Blond’ willen we de gasten van het eiland verrassen met een authentiek en lokaal biertje. Daarnaast willen we inspireren om plekken te bezoeken buiten de gebaande paden. Dat doen we door unieke belevenissen op de blikken mee te geven die opvallen en op een duurzame en verantwoorde manier te ondernemen zijn. De bedoeling is dat gasten deze plekken en ervaringen doorvertellen en op die manier ambassadeur van Ameland worden.

Meer ontdekken?

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.