Dag van het Wad 2020

Categorieën

Het is alweer een jaar geleden dat we gezamenlijk in Nederland, Duitsland en Denemarken, de tiende verjaardag van de Waddenzee als Unesco Werelderfgoed hebben gevierd. Dit jaar is het allemaal net wat anders. Helaas, grote evenementen en activiteiten zijn niet toegestaan maar toch is er gezamenlijk een cadeau voor de Waddenzee gemaakt. Op zaterdag 27 juni om 9 uur ‘s ochtends ging een speciale video in première en werd door vele stakeholders én ondernemers gedeeld.

De Waddenzee kent geen grenzen

Waar de grens nu eigenlijk langs loopt, dat maakt de Waddenzee niet zo veel uit. Daarom is ervoor gekozen om deze video gezamenlijk met Duitse partners uit het Interreg 5a project Wadden Agenda 2.0 te maken. Zo was het mogelijk een draaidag in Duitsland te organiseren. Onder andere werden opnames bij de Leyhörn én de vuurtoren bij Pilsum gemaakt. Ook bij het maken van het eigen geschreven gedicht, kon via het project Wadden Agenda 2.0 een vertaling naar het Duits geregeld worden. De vertaling werd door Birgitta Kasper-Heuermann van de Ostfriesische Landschaft verzorgd.

Aftrap voor de zomercampagne
Met deze video kondigt Visit Wadden de aftrap van de zomercampagne “Voel je vrij op de Wadden” aan. In Duitsland wordt de video ingezet om de activiteiten rond de Dag van het Wad 2020 te promoten, aangezien hier toch al kleine evenementen en activiteiten georganiseerd mogen worden. Maar ook begint in juli de grensoverschrijdende zomercampagne “Voel je vrij op de Wadden.”

Bekijk hier de speciale verjaardagsvideo - (klik op de video om af te spelen)

Wadden Agenda 2.0

Het project "Waddenagenda" wordt uitgevoerd in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland en wordt mede gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Nedersaksische ministerie van Federale en Europese Zaken en Regionale Ontwikkeling, alsmede door de Provincies Fryslân en Groningen, begeleid van het programmabeheer van de Eems Dollart Regio (EDR).
 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.