Ervaar de ruimte

Categorieën

Aan de Eemsmonding ligt Termunterzijl, of ‘Termunterziel’ zoals de Groningers zeggen. In dit idyllische 250 zielen tellende dorp, vlak bij de historische sluis ‘Boog van Ziel’ staat Hotel Restaurant Termunterzijl.

Dit prachtige, nieuwe hotel met 26 kamers is dankzij de ligging van Termunterzijl een geweldige uitvalsbasis voor een overnachting. Het dorp ligt dicht bij de Eemshaven en Delfzijl en in slechts 30 minuten rijd je naar de stad Groningen. Ideaal voor mensen die voor zaken naar Groningen komen. Maar ook voor een weekendje weg of een langere vakantie heeft dit hotel de perfecte ligging. Termunterzijl is namelijk omgeven door prachtige natuurgebieden, polderlandschappen en de zee.

Eigenaresse Renate Freuling was vanaf het begin betrokken bij de totstandkoming van het hotel. Na het eigenaarschap van een aantal restaurants was er eerst enige twijfel of een hotel er wel goed bij zou passen. Gelukkig besloot ze de uitdaging aan te gaan, want inmiddels is de combinatie tussen het hotel en het restaurant niet meer weg te denken.

Een bezoek aan het restaurant is dan ook een echte aanrader. Voor een lunch, een uitgebreid diner of gewoon een lekker kopje koffie. In de keuken worden voornamelijk eerlijke en mooie producten uit de omgeving gebruikt en dat proef je. Je eet hier dus aardappelen van Noordam en Gronings weiderund, maar ook verse vis uit de Nederlandse wateren.

Renate komt zelf uit de omgeving. Volgens haar zijn vooral de rust, ruimte en vergezichten zo bijzonder, juist in het najaar. Het loont dan ook om je wandelschoenen aan te trekken en vanuit het hotel Groningen te ontdekken, juist ook in het najaar. Termunterzijl lijkt voor sommigen misschien het einde van de wereld, maar daar zijn ze juist heel trots op. Je ervaart er namelijk nog échte rust en ruimte, iets wat steeds zeldzamer wordt. Ver weg van afleiding en dicht bij wat er echt toe doet.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.