Meedoen: 10 jaar Waddenzee Werelderfgoed

De Waddenzee viert in 2019 de 10-jarige status van Werelderfgoed. Dat gebeurt onder meer met een bijzondere fietstocht. Op 14 juni gaan vanuit Nederland en Denemarken fietsers op pad. Zij ontmoeten elkaar op 30 juni tijdens de internationale Dag van het Wad in Wilhelmshaven. Daarnaast pakken we in Nederland extra uit tijdens de Dag van het Wad (dit jaar op za. 29 en zo. 30 juni) met tal van activiteiten op de eilanden en langs de gehele waddenkust. Voor ondernemers een prachtig evenement om bij aan te haken.

 

Halverwege juni start de fietstocht met een internationaal tintje. Allereerst om te benadrukken dat de landen Denemarken, Duitsland en Nederland samen verantwoordelijk zijn voor de Unesco-status. Maar vooral om te laten zien hoe uniek en kwetsbaar tegelijk het Waddengebied is. De fietstocht staat symbool voor de verbinding tussen de verschillende regio’s. Want waar je je ook bevindt, bewoners zijn vaak heel trots op het unieke gebied waar ze wonen, leven, werken en recreëren.

In het laatste weekend van juni vieren we de Dag van het Wad.

 

Een weekend lang feestelijke activiteiten om de Werelderfgoed-status te vieren. In het hele gebied roepen wij ondernemers en bewoners op om een activiteit (groot of klein) te organiseren. Inspiratie is er al volop. Zo zijn er bewoners die een georganiseerde zwerftocht door hun kwelder aanbieden, wordt er Waddensushi gemaakt met wad- en streekproducten en hebben zich mensen opgegeven die een Wad-verhaal in hun huiskamer willen vertellen. Doe je ook mee?

Aanmelden of meer informatie vind je op de jubileum pagina

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.