Nieuw – Fietsroute langs al het UNESCO werelderfgoed van Nederland

Tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht (28-29/02 en 1/03) wordt voor het eerst de ‘Fietsroute UNESCO Werelderfgoed’ gepresenteerd.  Eén fietsroute van bijna 800 kilometer langs al het UNESCO Werelderfgoed van Nederland!

Smeer je fietsketting en zorg voor een goed fietsbroekje want deze route van bijna 800 kilometer gaat je niet in de koude fietskleren zitten. En dat heeft niet alleen te maken met de afstand maar met name met de bijzondere afstap- momenten die uniek in de wereld zijn. Samen vertellen zij het verhaal over ons land en jij kan dit bijzondere verhaal ontdekken op de fiets.

Proef het zout op je lippen bij de Waddenzee, tel de molens bij Kinderdijk, kom stoom afblazen bij het Woudagemaal, dompel jezelf onder in de Gouden eeuw op de Grachtengordel van Amsterdam, ga op visite bij Gerrit Rietveld, ploeg door de polders in de Beemster, lig voor Pampus bij de Stelling van Amsterdam, ervaar de verlichting bij de Van Nellefabriek en fiets terug in de tijd op het voormalige eiland Schokland. Maak de fietsroute in gedachten nog iets langer door Willemstad, ook UNESCO Werelderfgoed in het Koninkrijk der Nederlanden, toe te voegen, en waan jezelf op het Caraïbische eiland Curaçao.

Bezoek onze stand
Naast de ‘Fietsroute UNESCO Werelderfgoed’ zijn er nog tal van andere fiets- en wandelroutes op de tien UNESCO Werelderfgoederen in het Koninkrijk der Nederlanden. Van lange afstanden fietsen langs de Waddenkust tot een cultureel-urban wandelroute langs het leven van Rietveld in Utrecht. Plan je unieke fiets- en wandelroute en bezoek de stand (3.B.12) op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. Voor kinderen is er zelfs al tijdens de beurs een speciaal werelderfgoed-fietsparcours. Zij fietsen spelenderwijs langs al onze Werelderfgoedlocaties en kunnen met de speurtocht een leuke prijs ophalen bij onze stand.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.