Nieuwe routes gelanceerd in Nationaal Park De Alde Feanen

Categorieën

Nationaal Park De Alde Feanen introduceert tijdens Fête de la Nature Festival twee bijzondere nieuwe fietsroutes; de zogenaamde Dorpen- en Gastherenroute. De routes leiden de fietser langs mooie plekken in National Park De Alde Feanen en omgeving. Zo dragen ze bij aan de verspreiding van toeristen in het nationaal park en Friesland. De routes werden ontwikkeld in samenwerking met Merk Fryslân en Waddenagenda 2.0. Tijdens de aftrap van natuurfestival Fête de la Nature werden deze overhandigd aan Wethouders Felix van Beek van Gemeente Smallingerland en Gelbrig Hoekstra van Gemeente Tytsjerksteradiel. 

Samenwerking zorgt voor kansen
Op 4, 5 en 6 september vinden er in en rondom Nationaal Park De Alde Feanen verschillende gratis activiteiten plaats onder de vlag van het landelijke natuurfestival Fête de la Nature. Voorgaande jaren gebeurde dit in de vorm van groots opgezette activiteiten. Om het evenement dit jaar door te kunnen laten gaan, is ervoor gekozen in te zetten op voldoende spreiding van bezoekers. Daarom hebben destinatiemanagement organisatie Merk Fryslân en Nationaal Park De Alde Feanen, in het kader van project WaddenAgenda 2.0, de twee nieuwe fietsroutes gecreëerd. “We zijn blij dat we, juist door in deze tijd mee te denken en samen te werken, evenementen als deze kunnen steunen.”, aldus Martin Cnossen, directeur Merk Fryslân.

Fête de la Nature
Tijdens het natuurfestival vinden er Corona-proof activiteiten plaats langs de routes. Zo is er de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een GPS-sloepentocht of om op pad gaan met een fotograaf die alles vertelt over natuurfotografie. Jannie Slot, regiomarketeer van Nationaal Park De Alde Feanen, zegt hierover: ‘’Er is, met dank aan vele ondernemers en organisaties, gekozen voor unieke cultuur- en natuurroutes zodat we Corona-proof kunnen genieten dit weekend. Op deze afwisselende routes vind je gastheren die alles kunnen vertellen over het natuurgebied en bijzondere cultuurverhalen."

WaddenAgenda 2.0 
De twee nieuwe fietsroutes zijn ontwikkeld in navolging op de beleefroute Rondje Holwerd, welke eerder dit jaar geïntroduceerd werd vanuit het project "WaddenAgenda". Dit project wordt uitgevoerd in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland en wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Nedersaksische ministerie van Federale en Europese Zaken en Regionale Ontwikkeling, alsmede door de Provincies Fryslân en Groningen, begeleid van het programmabeheer van de Eems Dollart Regio (EDR). Merk Fryslân is hierin projectpartner voor de provincie Fryslân. 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.