Reportage in Duits dagblad Tagesspiegel

In april, tijdens Pasen, bezocht de journalist Stefan Jacobs van het Duitse dagblad Tagesspiegel ons mooie Waddengebied. Het eerste contact met de journalist werd in maart dit jaar gelegd op de internationale travel beurs, de ITB Berlijn, in het kader van de media netwerkbijeenkomst IMM. Jacobs kwam samen met zijn zevenjarige dochter om te verkennen wat er allemaal voor leuks te doen valt in het Waddengebied met kinderen. En dat is een hele boel!

Klimmen bij het Adventurepark Waddenfun, plankton vissen in de haven van Lauwersoog, het schelpenmuseum op Schiermonnikoog bezichtigen of zeehonden vrijlaten op het Wad vlak voor de Groningse kust zijn maar een paar voorbeelden. Het resultaat was een blij kind en een groot artikel in de print en online editie van de Berlijnse Tagespiegel. Het  artikel in het dagblad had een bereik van in totaal ruim 18 miljoen lezers. De reportage zal komend jaar een vervolg krijgen. Stefan Jacobs zal samen met zijn gezin opnieuw het Nederlandse Waddengebied bezoeken. Ze zijn fans geworden.

Dit najaar zal het team pers/pr van Visit Wadden op twee media netwerkbijeenkomsten aanwezig zijn: het storymakers event op 26 september in Amsterdam en de Pressentation op 10 oktober in Utrecht. Beide evenementen zijn evenals de IMM gericht op het opdoen van nieuwe media contacten.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.