Nu verkrijgbaar in de winkels

Categorieën

Lifestylemagazine Noorderland lanceert in samenwerking met Visit Wadden de Waddenspecial, een speciale editie van Noorderland die volledig in het teken staat van het Waddengebied. Met meer dan 100 pagina’s beleef je zelf het pure waddengevoel en droom je weg bij unieke bestemmingen in het Waddengebied, die juist in deze tijd perfect zijn voor een vakantie in eigen land.

Beleef de Wadden

In de Waddenspecial focust Noorderland niet alleen op de Waddeneilanden maar vooral ook op de route ernaartoe, want ook op het vaste land heeft het Wad veel te bieden. Zoals het wadlopen bij Pieterburen of het Dark Sky Park bij Lauwersmeer, een plek waar het echt donker is. Of bekijk het historische terpen- en wierdenland dat vroeger een belangrijke rol speelde in de strijd tegen het zeewater. Daarnaast laat de Waddenspecial in verschillende interviews zien dat het Waddengebied veel kansen biedt voor ondernemers, die juist nu extra steun kunnen gebruiken.

Een Waddenspecial in een bijzondere tijd, nu we allemaal met de gevolgen van het coronavirus te maken hebben. Maar ook: een bron van inspiratie voor een prachtige staycation in eigen land. Door het virus vieren we waarschijnlijk geen vakantie in het buitenland, maar zoeken we juist de mooiste plekken in ons eigen land op. Het Waddengebied is perfect voor een dagje, een weekend of een week vakantie, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.

Vanaf 1 juni wadlopen

“Wadlopen zal in trek blijven omdat het een unieke sport is in een adembenemend gebied. De rust en ruimte van het Wad te ervaren en ondertussen over de bodem van de Waddenzee te lopen met haar unieke flora en fauna is iets waar je hele mooie dingen over kunt zeggen, maar je moet het beleven en voelen.”, zo zegt Staas Mooibroek, Wadloopgids van de Wadloopvereniging Pieterburen.

In verband met de anderhalve meter-maatregel en om de veiligheid van de deelnemers te garanderen is de maximale groepsgrootte momenteel op 30 deelnemers gesteld en worden er vanaf 1 juni prachtige zwerftochten achter de dijk gelopen. Het oversteken naar de eilanden is tot nader nog niet mogelijk. Omdat de wadloopvereniging over een eigen schip beschikt kan er wel naar de zandplaat Roode Hoofd (onder Schiermonnikoog) worden gevaren. Vanaf daar kan gelopen worden naar Schiermonnikoog via Brakzand en het Weststrand. De tochten starten vanuit de visserijhaven van Lauwersoog.

  • Bestellen

    Bestel nu jouw Noorderland Waddeneditie online voor slechts €5,99

    Bestellen
  • Ontdek Visit Wadden

    Wil je meer weten over Visit Wadden? Het grote genieten begint hier!

    Ontdek Visit Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.