De Dag van het Wad vond plaats op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2019. In het hele Nederlandse Waddengebied, zowel op de eilanden als het vaste land, was er een grote verscheidenheid aan activiteiten te beleven. Musea zetten de deuren open met bijzondere vondsten, jutters die spannende verhalen vertellen, wadlopen met een gids of zelfs slapen onder de sterrenhemel aan de dijk.

 

 

Tijdens de Dag van het Wad stonden we stil bij het unieke gebied en gelijk ook de kwetsbare kant hiervan. Als bezoeker kon je via uiteenlopende evenementen kennis maken met de Waddenzee.

Eén van de bijzondere activiteiten was Slapen bij de Dijk. Natuurliefhebbers sliepen onder de sterrenhemel op een veldbed op de dijk bij Noordpolderzijl (Groningen). Een unieke ervaring! De logées van de dijk hebben genoten van de prachtige Dark Sky en een overweldigende zonsopkomst.

Voor de jonge avonturiers was er ook genoeg te beleven. Wadexcursies, zeehonden spotten én een ritje met de Pannekoektrein, met op het menu pannenkoeken met Waddenproducten zoals een met Waddengarnaaltjes. 

Dat viel goed in de smaak bij de gasten van de trein. De trein reed door de kwelders bij Marrum (Friesland) met een natuureducatie gids die leuke verhalen vertelde over de vogels en de Dobbepaarden.

Bij Museum Jan Lont in Stroe (Noord-Holland) was de biodiversiteit van het Waddengebied het thema. Door interactieve rondleidingen leerde de bezoeker hoe rijk het gebied is aan flora en fauna. De kennis van mossel tot alg werd op enthousiaste wijze overgebracht.

Veel organisaties en ondernemers hebben enthousiaste bezoekers ontvangen bij hun activiteit en kregen een bijzondere ervaring van dit unieke natuurgebied. Het hele jaar rond zijn er nog veel meer activiteiten om het Waddengebied te ontdekken. Bekijk de agenda voor de leukste Wadden uitjes en evenementen.

  • Schilderen bij Noordpolderzijl

  • Noordpolderzijl excursie

  • Pannenkoekentrein Marrum

  • Natuur-educatiegids bij Museum Jan Lont in Stroe

  • Slapen op de Dijk 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.