Renate Freuling

Categorieën

Aan de Eemsmonding ligt Termunterzijl, of ‘Termunterziel’ zoals de Groningers zeggen. In dit idyllische 250 zielen tellende dorp, vlak bij de historische sluis ‘Boog van Ziel’ staat Hotel Restaurant Termunterzijl.

Dit prachtige, nieuwe hotel met 26 kamers is dankzij de ligging van Termunterzijl een geweldige uitvalsbasis voor een overnachting. Het dorp ligt dicht bij de Eemshaven en Delfzijl en in slechts 30 minuten rijd je naar de stad Groningen. Ideaal voor mensen die voor zaken naar Groningen komen. Maar ook voor een weekendje weg of een langere vakantie heeft dit hotel de perfecte ligging. Termunterzijl is namelijk omgeven door prachtige natuurgebieden, polderlandschappen en de zee.

De eerste stap
Eigenaresse Renate Freuling was vanaf het begin betrokken bij de totstandkoming van het hotel. Na het eigenaarschap van een aantal restaurants was er eerst enige twijfel of een hotel er wel goed bij zou passen. Gelukkig besloot ze de uitdaging aan te gaan, want inmiddels is de combinatie tussen het hotel en het restaurant niet meer weg te denken. Een bezoek aan het restaurant is een echte aanrader. Wie er over de drempel stapt ziet direct dat ze hier weten hoe je een goed restaurant moet runnen.

Producten uit de streek
En dat proef je ook. In de keuken worden voornamelijk eerlijke en mooie producten uit de omgeving gebruikt. Je eet er dus aardappelen van Noordam en Gronings weiderund, maar ook verse vis uit de Nederlandse wateren. Renate geeft aan dat veel gasten het erg op prijs stellen dat er voornamelijk met lokale producten wordt gekookt. Daar hoort volgens Renate ook een stukje bewustwording bij, waar de restaurants aan bij kunnen dragen. Kook bijvoorbeeld met seizoensproducten en informeer de gasten over waar hun eten nou vandaan komt.

Echte rust en ruimte
Renate komt zelf uit de omgeving. Volgens haar zijn vooral de rust, ruimte en vergezichten zo bijzonder. Het loont dan ook om je wandelschoenen aan te trekken en vanuit het hotel Groningen te ontdekken. Je ervaart er namelijk nog échte rust en ruimte, iets wat steeds zeldzamer wordt.

En die ruimte, daar moeten ze het juist dit jaar van hebben. Normaal keert de rust bij het hotel in het najaar weer terug, maar dit keer is na de drukke zomer ook de bezetting in het najaar hoog. De wandelaars die normaal na de zomer verdwijnen komen nu juist ook in het najaar naar Groningen toe. De toerist is op zoek naar plekken waar ze de drukte kunnen vermijden, maar waar ze wel kunnen genieten van leuke uitstapjes. De ruimte bij Termunterzijl laat dat toe. Vooral de culinaire arrangementen die het hotel momenteel aanbiedt lopen heel goed. Dankzij de grootte van het restaurant kunnen ze gelukkig nog aardig wat couverts per avond kwijt.

Zakengasten
Toch komen er ook nu nog veel zakengasten naar het hotel. Ze hebben afspraken in Delfzijl of de Eemshaven. Dankzij de zeer gastvrije houding, het kwalitatief uitstekende restaurant en de prachtige omgeving het hotel ook voor zakelijke gasten een soort ‘tweede thuis’ geworden. Zowel voor zakelijk als recreatief bezoek komen de gasten dan ook vaak terug.

Kansen voor het najaar
De komende tijd staat ze bij Hotel Termunterzijl niet stil. Juist nu zien ze grote kansen voor het najaar en de winter. De eilanden zijn erg vol, maar de toeristen blijven verlangen naar een mogelijkheid om in alle rust te kunnen uitwaaien. En daar is Termunterzijl heel geschikt voor. Volgens Renate is het als ondernemer heel belangrijk om nu jezelf te blijven. Geloof in wat je doet en houd dat vol. En blijft je bedrijf doorontwikkelen. Niet achterover leunen, maar blijven investeren. Zo blijven de gasten terugkomen, ook in het naseizoen.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.