Lonely Planet’s Best in Travel 2020

Categorieën

Het gerenommeerde Lonely Planet heeft vandaag de top 10 Best in Travel 2020 bekendgemaakt. Wereldwijd staat Nederland op nummer zeven met een eervolle benoeming voor Unesco Werelderfgoed de Waddenzee en de Waddeneilanden. Voor een complete ervaring van de Waddeneilanden begin je volgens Lonely Planet bij eb aan een begeleide wadlooptocht over de bodem van de zee. Wij voegen daar graag aan toe dat er ook in het waddengebied op de vaste wal verrassend veel te ontdekken valt.

Lonely Planet noteert Nederland dit jaar onder meer hoog omdat er veel evenementen zijn rond 75 jaar bevrijding. Die laten zich goed combineren met een bezoek aan het militaire erfgoed in het Waddengebied. De afgelopen jaren is er op verschillende plekken op de eilanden en langs de kust hard gewerkt om restanten van de Atlantikwall weer toegankelijk te maken. Zo zijn er in verschillende oude bunkers bezoekerscentra en musea geopend waar het verhaal van de Wadden tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt verteld.


De Wadden zijn dus niet alleen voor natuurliefhebbers een aantrekkelijke bestemming voor bezoekers die meer willen zien dan Amsterdam, zoals Lonely Planet tipt. Ook op cultureel gebied is er veel te doen. Niet voor niets zette de Lonely Planet Friesland vorig jaar om die reden al op nummer drie in de Best in Europe-lijst.

Lonely Planet kijkt naast de destinatie, naar trends en wat er te doen is het komende jaar. “In het jaar dat Nederland in het teken staat van 75 jaar vrijheid sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, is Nederland klaar om dit te vieren met evenementen in het hele land", zegt Lonely Planet. Naast grotere steden in Nederland, Koningsdag, Bevrijdingsdag en het Eurovisie Songfestival raad Lonely Planet aan om bezienswaardigheden buiten de steden te verkennen, zoals Unesco Werelderfgoed de Waddenzee, en de rijkdom aan natuur die ons kleine land te bieden heeft te ontdekken. 


Vorig jaar belandde Friesland al op nummer 3 van Lonely Planet’s ‘Best in Europe’, de hoogste Nederlandse notering ooit. Ook National Geographic vond Friesland in 2018 een nummer 20 notering waard. De New York Times volgde in 2019 met een nummer 30 notering voor de Frisian Waddensea Islands. 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.