Eerste ambassadeurs voor de Culinaire Wadden Weken

Categorieën

In de afgelopen twee maanden hebben al een aantal ambassadeurs zich bij de Culinaire Wadden Weken aangesloten. Enkele collega’s binnen het project Waddengastronomie hebben onlangs de vijf Waddeneilanden bezocht. Daar zijn zij in contact gekomen met de ondernemers en zijn de mogelijkheden besproken. De kustregio's staan voor deze maand op de planning!

 

Eerste 18 ambassadeurs

In de laatste 2 maanden zijn de collega’s van werkpakket 3 bezig geweest om de eerste ondernemers voor de Culinaire Wadden Weken te bezoeken. Zo vonden er werkbezoeken aan alle vijf de eilanden en ook al deels langs de kustregio’s plaats. De gesprekken met de ondernemers waren erg positief en er is vanuit hen dan ook veel interesse om aan de Culinaire Wadden Weken deel te nemen.  

Hier een kleine selectie van bedrijven die gaan aanhaken bij de Culinaire Wadden Weken:  

  • Restaurant Zuiver 
  • Boutique Hotel Texel 
  • Hotel Op Duin 
  • Kookstudio Flang in de Pan 
  • Op Oost 
  • De Heeren van der Schelling 
  • Vlielander Kaasbunker 
  • Herberg & Restaurant Molenrij
  • Bij Jef

De komende maanden worden ondernemers uit de kustregio’s van Noord-Holland, Friesland en Groningen intensief benaderd. Ook hier zijn we opzoek naar restaurants, snackbars, cafés en producenten die een hart voor het Wad hebben. Ben jij zo'n ondernemer en wil je met ons in gesprek? Stuur dan een mail naar enno@merkfryslan.nl.  

De campagne in de vogelvlucht

De Culinaire Wadden Weken vinden plaats van 17 oktober t/m 27 november 2022. In de week van 17 oktober zullen in alle drie de provincies een aftrap met evenementen plaatsvinden. Het streven is om voor 1 augustus alle deelnemers voor de Culinaire Wadden Weken rond te hebben. Dan nemen we 1 maand de tijd om alle informatie zo goed mogelijk te verwerken op de website. Vanaf 1 september tot 13 oktober wordt dan via verschillende kanalen aandacht besteed aan de Culinaire Wadden Weken. Denk bijvoorbeeld aan krantartikelen, posts op onze social media kanalen, maar ook de regionale toerisme organisaties en VVV’s. 17 oktober is dan het officiële startsein voor de Culinaire Wadden Weken. Wij hopen dat de eerste editie een groot succes wordt en dat er veel belangstelling bij de consumenten is.  

Zie hiernaast de flyer, dit is nog de concept versie.

 

Sustainable Development Goals 

Lokale producenten en chefs werken samen om een unieke smaakbeleving te creëren. Dat is niet alleen goed voor de ondernemers en de regio maar ook voor het klimaat, vanwege de lagere ecologische foodprint van de lokale producten. Met de Culinaire Wadden Weken leveren we zo een bijdragen aan de de SDG's 9, 14 en 15 (Innovatie, Industrie en infrastructuur; Leven in het water; Leven op het land). 

Dit artikel is geschreven in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.