Naam 'Maand van het Waddenmenu' bekend

Categorieën

Een feest voor Waddenvoedsel

Een feestmaand voor al het lekkers uit het waddengebied. Samen met horecabedrijven en producenten worden tussen 17 oktober en 27 november de Culinaire Wadden Weken gevierd.

Wat zijn de Culinaire Wadden Weken?

Een onderdeel van het project Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving, is het organiseren van de Maand van het Waddenmenu. In 2022 willen we beginnen met een aantal regionale pilots en een bescheiden startevent. De jaren erna willen we groeien naar een feestelijke jaarlijkse traditie in de oogstmaand oktober. Rond de herfstvakantie, om de start van het culinaire waddenvoedselseizoen te vieren. Zo biedt het ook een testpodium waar bewoners en bezoekers kunnen kennismaken met de Waddengastronomie. 

De naam is afgelopen week officieel gekozen. Via een online enquête konden verschillende betrokkenen een keuze maken uit verschillende namen. Culinaire Wadden Weken, was de duidelijke favoriet van de meerderheid.

Wie mag meedoen?

Elke horeca onderneming die bewust bezig is met duurzame waddengastronomie en waddenproducten met een lage voetprint, of juist daar mee wil beginnen, kan en mag meedoen aan de Culinaire Wadden Weken! Wij zijn dan ook opzoek naar restaurants, hotels, cafés én ook snackbars die hun passie voor Waddenvoedsel nog meer onder de aandacht willen brengen.

Heb je interesse om mee te doen aan de Culinaire Wadden Weken? Stuur dan een mail naar enno@merkfryslan.nl en meld je aan! We nemen dan vervolgens zo snel mogelijk contact met jou op.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.