Naar welk Waddeneiland mag de camper mee?

Een camperreis is een ideale manier om de Waddeneilanden te verkennen. Met de camper ben je vrij om het hele eiland te verkennen en te genieten van de mooie stranden, duinen, bossen en gezellige dorpjes. De Waddeneilanden zijn hierbij een populaire bestemming vanwege hun natuurlijke schoonheid en diversiteit, een perfecte bestemming om te ontspannen. In deze blog nemen we je mee naar Texel, Terschelling en Ameland, drie van de vijf Nederlandse Waddeneilanden die perfect zijn voor een vakantie met de camper. Helaas kun je niet met de camper naar Vlieland en Schiermonnikoog.

Texel

Texel is een prachtig eiland in de provincie Noord-Holland en is ideaal voor een vakantie met de camper. De overtocht met rederij Teso naar het eiland duurt slechts 20 minuten en is ook met een camper betaalbaar. Het eiland heeft veel te bieden, van prachtige stranden en duinen tot pittoreske dorpjes en gezellige restaurants. Een vakantie met de camper geeft je de vrijheid om het eiland op je eigen tempo te ontdekken. Een van de grootste voordelen van een camper is dat je zelf kunt kiezen waar je wilt verblijven. Als je op zoek bent naar een mooie locatie om te kamperen met de camper, zijn er verschillende opties op Texel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een camperplaats tussen de duinpannen, waarbij je zo vanuit je camper het strand op loopt. Een andere optie is een rustig gelegen boerencamping, waar je kunt genieten van het landelijke leven. Het is echter wel verstandig om in het hoogseizoen te reserveren, omdat de campings dan snel volgeboekt zijn. Wild kamperen is op Texel niet toegestaan. 

Reserveer hier je camperplaats

Als je op zoek bent naar een gezellige camping met veel faciliteiten, dan is Camping De Krim een goede keuze. Deze camping heeft een overdekt zwembad, een speelparadijs en een bowlingbaan. Bovendien is de camping centraal gelegen, waardoor je gemakkelijk het hele eiland kunt verkennen. Een andere populaire camping is Camping Loodsmansduin, gelegen in het Nationaal Park Duinen van Texel. Deze camping heeft ruime kampeerplaatsen en een prachtige omgeving. Vanaf de camping kun je mooie wandel- en fietstochten maken door de duinen.

Een andere reden om met de camper naar Texel te gaan, is de mooie natuur die het eiland te bieden heeft. Texel is een echt wandeleiland. Er zijn tal van wandelroutes die je door de duinen, over het strand en door de bossen voeren. Het Nationaal Park Duinen van Texel is een aanrader. Hier kun je uren wandelen en genieten van de rust en de natuur.
Ook voor fietsliefhebbers is Texel een mooie bestemming. Het eiland heeft meer dan 140 kilometer aan fietspaden die je langs de mooiste plekjes voeren. Je kunt bijvoorbeeld een rondje om het eiland fietsen en onderweg genieten van de prachtige vergezichten over zee.

Ameland

Ameland is een fantastische bestemming voor een vakantie met de camper. Met een camper kun je het hele eiland verkennen en de vele bezienswaardigheden ontdekken. Het eiland heeft een uitgestrekt duingebied met veel wandel- en fietspaden. Het natuurgebied het Oerd is een prachtig gebied met duinen, stranden, kwelders en bossen. Hier kun je veel verschillende vogelsoorten en andere dieren spotten.

Er zijn verschillende populaire plekken op Ameland waar je met de camper kunt verblijven. Een van de meest populaire plekken is de camping Klein Vaarwater in Buren. Deze camping biedt verschillende voorzieningen, waaronder een zwembad, sauna en wellnessfaciliteiten. Ook kun je hier gebruik maken van een camper servicepunt.

Daarnaast is er de camping Roosdunen in Ballum. Deze camping ligt dichtbij het strand en biedt verschillende faciliteiten, zoals een buitenzwembad, speeltuin en sportvelden. Ook hier kun je gebruik maken van een camper servicepunt.

Over het algemeen zijn er dus voldoende opties om met de camper te verblijven op Ameland. Het is handig om vooraf te reserveren, ook voor de overtocht met rederij Wagenborg. Bekijk hier alle prijzen en informatie over de overtocht met de camper.

Lees meer over kamperen op Ameland

Vlieland
Helaas is het niet toegestaan om met eigen vervoer, zoals een camper, naar Vlieland te reizen, omdat het eiland autoluw is en alleen toegankelijk is voor inwoners. Gelukkig kun je nog steeds genieten van een bezoek aan Vlieland door een dagtochtje te maken vanaf Terschelling of Texel. Bijvoorbeeld met Rederij Doeksen vanaf Terschelling of Waddenveer De Vriendschap vanaf Texel. Dit is een bijzondere ervaring op zich Of je laat de camper op de camperplaats in Harlingen staan. Vervolgens huur je een fiets op Vlieland om het hele eiland in één dag te verkennen.

 

Schiermonnikoog
Helaas is het niet mogelijk om het waddeneiland Schiermonnikoog met de camper te bezoeken omdat er geen auto’s worden toegelaten. Gelukkig kun je je camper achterlaten op de parkeerplaats in Lauwersoog waar de veerboot vertrekt en het eiland voor een dag bezoeken. Schiermonnikoog is sinds 1989 een Nationaal Park met een prachtige natuur bestaande uit verschillende landschappen. Het is een ideale bestemming voor een dagtochtje vanwege de overweldigende natuur en het unieke eilandgevoel dat je ervaart.

Meer informatie - over vakantie op de Waddeneilanden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.