Proeven, ontdekken en netwerken tijdens Waddenfestival

Categorieën

Donderdag 4 november hield Visit Waden de eerste editie van het Waddenfestival. In De Harmonie in Leeuwarden ademde alles de sfeer van het waddengebied. Je kon de Wadden ontdekken door middel van smaak, workshops en lezingen.

Tijdens de middag waren er een aantal centrale thema's, zoals de verhaallijnen Donkerte en Waddengastronomie. Ook duurzaamheid was een belangrijke pijler. Voor dit thema werd speciaal tijdens het festival de duurzame ambitie vanuit Visit Wadden gelanceerd: het waddengebied moet in 2030 één van de duurzaamste bestemmingen van Europa zijn. 100 ondernemers hebben zich die middag aangesloten bij deze ambitie, een prachtig resultaat.

Op het gebied van gastronomie was het de zilte smaak die de boventoon voerde. Sabien Bosman van Staal catering, De Oesterclub en Gerard Voskuilen namens Dutch Cuisine met studenten van de Friese Poort waren er tijdens het festival om de gasten te laten genieten van wadse smaken. Ook werd het nieuwe boek Zilt van Annette van Ruitenburg en Ellen van Straten en Sabien Bosman gepresenteerd.

Een bomvolle, inspirerende middag en veel nieuwe ervaringen, contacten en belevingen rijker. De volgend editie van ons festival zal in 2023 plaatsvinden.

Meer informatie?

Kees Terwisscha van Scheltinga
tel: 06-46011200
mail: kees.terwisscha@waddenvoedsel.nl

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.