Theetuinenland

Noordwest Friesland is het land van de theetuinen. Bij veel boerderijen vind je een  terras in het groen waar je kunt genieten van zelfgemaakte zoete en hartige hapjes uit de streek.

Het is soms even zoeken. Maar dat loont de moeite. De theetuinen - of theeschenkerijen zoals ze ook vaak worden genoemd - in Noordwest Friesland vind je vaak op de mooiste plekjes. Zoals de tuin bij Park Martenastate. Je haalt je thee met een lekkere plak Martenabôle (Martena’s brood) of suikerbrood, een Fries dúmke of een andere Friese specialiteit in de voormalige tuinmanswoning, waaraan de theetuin zijn naam dankt: Túnmanswente. Nog zo’n bijzonder plekje is het weelderige erf van de Brinkhoeve, ooit tweede in de verkiezing ‘Beste terras van Friesland’.

Net buiten het dorpje Blije, aan de rand van Werelderfgoed Waddenzee, vind je theetuin en ambachtelijke textieldrukkerij Kleine Lijn. Geniet van huisgemaakte taart tussen de oude fruitbomen, zoals mispel en kweepeer. Je kunt er zelfs in een hangmat bijkomen tijdens je wandel- of fietstocht.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.