Tien tips van Natuurmonumenten

Categorieën

Op Schiermonnikoog valt een heleboel te beleven! Van de mooiste routes tot grote avonturen in het Nationaal Park. Speciaal voor Visit Wadden zette Cynthia Borras, boswachter op Schiermonnikoog, de tien leukste uitjes voor je op een rij. Welke ga jij als eerste uitproberen?

Bezoek Speelnatuur van OERRR

Lekker ravotten in het kreupelhout, kliederen met water en zand, hutten bouwen, lopen door de griezelgreppel, met de trekpont naar het eilandje van de plas varen of chillen in een hangmat. Speelnatuur Schiermonnikoog is voor alle kinderen die van avontuur houden en niet bang zijn vies te worden. Speelnatuur vind je in het gebied tussen het speelbos en de Berkenplas.

Speelnatuur OERRR

Wandelen en fietsen door het Nationaal Park

Wandelen door de natuur geeft je een groot vrijheidsgevoel en daar wordt je gelukkig van. In de route-app van Natuurmonumenten ( NatuurRoutes) kun je routes downloaden en zelf op pad gaan door de natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog. In het voorjaar zijn de trekvogelroute en de route door duin en strand zeker aan te raden. Voor families met jonge kinderen is er ook de familieroute tussen speelnatuur OERRR en de Berkenplas.

Route app Natuurmonumenten

Trailrun

Trailrunning is off-road hardlopen door de natuur, over smalle paadjes en natuurlijke hindernissen zoals boomstammen, slenken en rotsen bedwingen. Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op. Op zoek naar meer beleving dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te ervaren hoe fraai de omgeving is. Met haar oneindige stranden, stuivende duinen en ….kwelder is Schiermonnikoog de perfecte plek om te trailrunnen. Hiervoor is door de boswachter een route van 20 km uitgezet. De route vind je hier of in de app NatuurRoutes van Natuurmonumenten.

Op vrijdag 12 november en zaterdag 13 november 2021 vindt Trailrun evenement de Devil’s Trail plaats op Schiermonnikoog.

Devil’s Trail

Het activiteitenstrand

Voor de sportievelingen is er ook het activiteitenstrand waar je lekker kan vliegeren, surfen, suppen, bodyboarden en kitesurfen. Het activiteitenstrand ook strand paal 3 genoemd bevindt zich aan het einde van de Badweg. Daar zijn er twee bedrijven waar je terecht kunt voor het huren of kopen van materiaal of om mee te doen aan de les: Reactief Buitensport én By Chris op Schier

Deze blog is geschreven door Cynthia Borras, boswachter Communicatie en Beleven voor Natuurmonumenten op Schiermonnikoog. 
 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.