Bos op de Wadden

Het geluid van de zee wordt steeds zachter terwijl fluitende vogels de boventoon gaan voeren. De geur van dennen en natte bladeren om je heen, de zonnestralen die door het dichte bladerdak wiebelen, een zandpad onder de voeten. Waan je tussen al het zon-, zee- en strandplezier weer even in een heel andere wereld wanneer je de Eilander bossen in stapt voor een boswandeling. Ontstaan om de eilanders te beschermen tegen zoute lucht en zandverstuivingen, biedt het bos nu vooral veel plezier voor de groenliefhebbers onder ons. Pauzeer wanneer je er toch bent ook even bij de eendenkooien, waar je uren kunt lummelen op bankjes terwijl je een broodje deelt met de lokale gevederde families. Niet alleen fan van prachtige bomen en de zandpaden erdoorheen? Zoek dan ook de moerassen, lavendel- en heidevelden op. Do-tip: nergens in Nederland vind je wilde cranberries, behalve op de eilanden!

1. Bomenland, Vlieland

Ontdek hier een prachtige natuur wandelroute door Bomenland op Vlieland.

4,5 km | Wandeltocht | Natuur

Meer over deze route

2. Loofbos op Schier

Het hele eiland Schiermonnikoog is een nationaal park, dus waar kun je beter naar het bos dan daar? Het bosgebied op Schier kenmerken zich door de 'kaalgeschoren' bomen aan de westzijde door de zoute zeewind. 

Meer over bos op Schiermonnikoog

3. De dennen, Texel

Texel kent twee bosgebieden, de Dennen en het Krimbos. Door bosgebied de Dennen loopt het Sommeltjespad, een echte aanrader om met de kids te lopen. Dit pad is 1,5 kilometer en loop je door de bruine route te volgen. Onderweg kunnen de kids op zoek  naar de Sommeltjes.

Bekijk de route

Meer Bos op de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.