Strand op de Waddeneilanden

Maak je hoofd even helemaal leeg. Waai uit in de zoute wind op de stranden van de waddeneilanden. Er is geen strand gelijk. Aan de Noordzeekust vind je brede zandstranden die perfect zijn voor lange wandelingen of juist die stranddagjes met de kinderen of juist een goed boek. Aan de kant van de Waddenzee vind je juist groene stranden, waar je heerlijk kunt sporten of van de stilte genieten. Neem schepnetjes mee voor de kleintjes en laat ze zoeken naar het leven in het zeewater. Er is van alles uit te vissen. Over dat laatste gesproken: sta op voor dag en dauw om een rondje te strandjutten. Spullen die overboord slaan van grote schepen in de Noordzee spoelen ‘s ochtends in alle vroegte aan. Jut ze bij elkaar en help het strand schoon te houden. Met een beetje mazzel vind je er unieke souvenirs.

Wist je dat?

Een van de Waddeneilanden het breedste strand van Europa heeft?

Ontdek welk eiland dit is

1. zandzeebar, terschelling

De Zandzeebar in Formerum combineert het unieke Waddengevoel dankij exotische kleuren, een vrolijk interieur én een bubbelbad.

Meer lezen

2. gestrand, vlieland

Gestrand op Vlieland? Ga dan naar Gestrand en ontspan bij dit leuke Strandpaviljoen. Hier ben je zeker van het ultieme zomergevoel.

Meer lezen

3. heartbreak hotel, terschelling

Uniek in zijn soort, dat kun je wel zeggen. Het Heartbreak Hotel neemt je mee terug naar de jaren vijftig met Elvis, andere beroemdheden uit die tijd en pastelkleuren.

Meer lezen

Beleef het Strand

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.