Duurzaamheid op Vlieland

 

Ga aan boord voor een milieuvriendelijke trip naar Vlieland en ontdek hoe je het ultieme vakantiegevoel kunt ervaren terwijl je de planeet een handje helpt. Ontdek als bezoeker hoe je het verschil kunt maken door te kiezen voor duurzame opties. Van eco-vriendelijke accommodaties tot heerlijke duurzame eetgelegenheden en leuke activiteiten - dit is een ervaring die je niet mag missen.

Groen logeren bij Stortemelk

Bij Boshuisjes kampeerterrein Stortemelk draait alles om duurzaamheid. Ze versterken de biodiversiteit door nieuw bos in overleg met Staatsbosbeheer aan te planten. Het gebruik van water is duurzaam met waterbesparende douches en het gebruik van grondwater voor toiletspoeling. Ze zijn energiebewust met volledig gasvrije nieuwbouw en veel zonne-energie. 

Groen logeren bij WestCord Hotels

Wil jij graag in een duurzame accommodatie overnachten op Vlieland? Verblijf dan bij de WestCord Hotels, Camping Stortemelk of in vakantiewoning Yn 't Dun. De WestCord Hotels zijn gecertificeerd met een Gouden Green Key. Er wordt gebruik gemaakt van ecologische schoonmaak- en wasmiddelen. De maaltijden worden thuisbezorgd met elektrische fietsen. De schoonmaak producten worden efficiënt gebruikt en hebben een ECO-label. In de badkamers gebruiken ze hen eigen ecologische amenitylijn. Zonder parabenen, vrij van chemicaliën en niet getest op dieren. Het wagenpark is grotendeels elektrisch.
Er zitten waterbespaarders in alle kranen, douches en toiletten om water te besparen. Er zo zijn er nog veel meer duurzaamheidsmaatregelen. Kies voor een duurzame vakantie met ons uitgebreide assortiment biologische en vegetarische of vegan opties.

Duurzame accommodaties

Eten en drinken - Geniet van lekker lokaal en duurzaam eten

Groene belevingen - Dit wil je ontdekken

Ontdek ook - duurzaamheid op de andere eilanden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.