Vereniging van Waddenzeegemeenten

De Vereniging van Waddenzeegemeenten (VWG) is statutair opgericht in 1976 en bestaat heden ten dagen uit negen samenwerkende Waddenkustgemeenten met opgeteld meer dan 435.000 inwoners. De VWG onderhoudt een overlegstructuur op bestuurlijk en ambtelijk niveau tussen de kustgemeenten. Voor deze gemeenten behartigt de VWG de gemeentelijke belangen binnen de nationaal georganiseerde Waddengovernance waarin verschillende ministeries, provincies, waterschappen, gemeentes en belangenorganisatie participeren.

De 9 Waddenkustgemeenten

Naast de negen kustgemeenten, hebben de Waddeneilanden een eigen organisatie: het samenwerkingsverband Waddeneilanden. Meer weten? Klik dan op het bovenstaande logo. 

Samenwerken & verbinden

De VWG wil een verbindende factor zijn op het gebied van bestuur, regelgeving en beleid. Hierbij werken wij actief aan verdere en meer integrale samenwerking tussen aangesloten gemeenten op relevante inhoudelijke onderwerpen. Dit doen wij niet alleen door deze thema’s bespreekbaar te maken maar tevens door te ze aan te jagen, op te pakken en inhoudelijk gestalte te geven in programma’s en projecten. Ook zoeken wij binnen en buiten de Waddengovernance actief contact met relevante stakeholders in het gebied.

 

Kantoor

Adres van de VWG

Waddenpromenade 7-1, 8861 NT Harlingen

www.waddenzeegemeenten.nl

Ontdek meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.