Toolkit voor ondernemers

'Werelderfgoed Waddenzee als een sterk merk met een eigen verhaal en onderscheidend vermogen in de markt van (inter)nationale duurzame toeristische bestemmingen zetten. Een merk dat lokaal, regionaal en Waddenbreed wordt ingezet om bezoekers te trekken en langer vast te houden. Om een positieve impuls te geven aan de economie en leefbaarheid in het Waddengebied'. 

Dat is de ambitie van het merk Visit Wadden. 

 • Logo's

  Het WADDEN-logo is een herkenbaar stijlelement. Download hier het logo. 

  Logo's
 • Beeldbank

  Beeldbank
 • Teksten voor ondernemers

  Wij zijn samen Wadden. Iedereen die dat wil kan marketingmateriaal van Visit Wadden gebruiken in eigen communicatie. Zo ook teksten over Visit Wadden, de gebieden, UNESCO Waddenzee Werelderfgoed en watererfgoed. Gebruik ze voor social media, website of andere communicatiemiddelen.

  Teksten voor ondernemers
 • Video's

  YouTube VisitWadden 

  Video's Makkum en omgeving
 • Toolkit Donkerte van de Wadden

  Hier vind je beeldmateriaal en voorbeeldteksten voor op social media. Allemaal beschikbaar voor jullie, zodat we met z’n allen de Donkerte van de Wadden meer onder de aandacht kunnen brengen.

  Toolkit Donkerte van de Wadden
 • Leven van het Wad

  Je vindt hier de foto's en het promotiemateriaal voor de campagne Leven van het Wad. Én je kunt hier ook jouw onderneming aanmelden!

  Leven van het Wad Man in zwart vest staat in een opslag bij een berg met witte uien en kijkt geconcentreerd naar de uien

Nora & Max

Maak kennis met Nora & Max, ónze doelgroep bij alles wat we doen. 

Nora en Max hebben het goed. Ze genieten op een bewuste manier van het leven. Met hun gezin, met hun familie en met hun vrienden. Ze zijn maatschappelijk en politiek betrokken. Op een positief activistische manier maken zich hard voor hun idealen. Ze zoeken een goede balans tussen werk en privé. Ze houden van kunst en cultuur en zijn niet materialistisch ingesteld. 

Bekijk de video om kennis te maken met Nora & Max! 

Bekijk de video!

De Waddenzee Brand Box

Ben je op zoek naar foto’s voor je flyer over Waddenzee werelderfgoed of wil je met wat nieuwe foto’s de slaapkamers in je B&B wat meer in een waddensfeer brengen? Dan is de Brand Box van de Wadden Agenda precies dat wat je zoekt. Daarnaast ontvang je een aantal ansichtkaarten, fietsroutes en een USB-stick met handige materialen voor jou als ondernemer in het Werelderfgoed Waddenzee.

Ontdek meer

PROMOTIEMATERIAAL

Maak Visit Wadden zichtbaar voor iedereen! Niet alleen in print of online media maar ook door fysieke middelen zoals raamstickers en vlaggen. Interesse? Neem contact met ons op. 

Contact

Video's ambassadeurs

Een aantal trotse ambassadeurs laten zien hoe uniek de Wadden zijn en wat het Waddengebied voor hun betekent. Kijk mee met de verhalen van deze ambassadeurs.

Deze video’s kan jij als ondernemer ook gebruiken voor je communicatiekanalen. Via YouTube @WaddenzeeWerelderfgoed kan je een link delen op je eigen kanalen. Wil je ze liever als MP4 ontvangen? Stuur dan een mail naar karina@merkfryslan.nl

Bekijk de ambassadeurs

Programma Vermarkten en Versterken

De toolkit op deze website komt voort uit het programma Vermarkten. Er is ook een programma Versterken. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen willen de ecologie en de economie van het Waddengebied versterken. Hiervoor werd het investeringskader Waddengebied opgesteld. Zes opgaven maken een gestructureerde aanpak mogelijk. Op deze manier worden doelen gerealiseerd en kan een beter beroep op het Waddenfonds worden gedaan.

Wil je je verder verdiepen in beide programma's? Download hier ''Programma Versterken' & 'Programma Vermarkten'.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.