Maritiem- en Juttersmuseum Flora

De Koog

Kom naar het familiemuseum van Texel en ervaar de stoere wereld van het strandjutten. Er is van alles te zien én te beleven, binnen en buiten, voor jong en oud! Juttersmuseum Flora: boordevol boeiende verhalen.

Volgens de Texelse jutters is Flora het eerste en grootste juttersmuseum ter wereld. Het hart van de expositie is een bonte verzameling voorwerpen die in de afgelopen 75 jaar zijn aangespoeld op het strand van Texel. Er is van alles te zien én te beleven, binnen en buiten, voor jong en oud! Juttersmuseum Flora: boordevol boeiende verhalen.

Ontdek het maritieme heden en verleden van onder andere de jutterij, scheepsstrandingen en de KNRM. In de verschillende sfeervolle ruimtes worden, naast de exposities, doorlopend films vertoond. Er is een gezellig museumcafé met een souvenirshop.

Op ontdekkingstocht door het museum? Kinderen kunnen een gratis speurtocht krijgen. Tijdens de speurtocht kom je diverse leuke spelletjes tegen zoals hengelspel, slingerplank, trekbiljart, bibberspiraal, zee memorie of maak je eigen knoop aan het knopenbord!

Ook is er een grote speeltuin met klimtoren, schommels, slingerschommel en een stawip voor de hele familie. Ook kan je van het schip roetsjen met de kabelbaan van dertig meter lang  of kruip in een echte reddingcapsule. De kinderen vermaken zich hier prima!

Deze locatie is onderdeel van de beleefbare Herdenkingsroute Texel.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Maritiem- en Juttersmuseum Flora

Pontweg 141 A
1796 MA De Koog
Plan je route

vanaf jouw locatie

Bezoek onze website


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.