Bij Jef

Den Hoorn

Bij Jef is al sinds 2009 hét Michelinsterrestaurant van Texel. Chefkok Jef Schuur haalt zijn inspiratie uit binnen- en buitenland en kookt vooral met lokale ingrediënten. Bij Jef staat al enige jaren in de Lekker500, in 2023 op plaats 21.

Bij Jef is al sinds 2009 hét Michelinsterrestaurant van Texel. Chefkok Jef Schuur haalt zijn inspiratie uit binnen- en buitenland en kookt vooral met lokale ingrediënten. Bij Jef staat al enige jaren in de Lekker500, in 2023 op plaats 21. 

De jury van de Lekker500 benoemt de gerechten van Bij Jef "hoog op smaak" en besluit er geen genoeg van te kunnen krijgen. Daarnaast staat het restaurant in de Gault&Millau 2023 gids, waarin de top van de Nederlandse gastronomie wordt gepresenteerd. Met 17 punten staat Bij Jef in de Absolute Top van Nederland, een select gezelschap van 36 restaurants. het restaurant uit Den Hoorn is afgelopen jaar ook uitgeroepen tot ‘Restaurant van het Jaar’ door het online platform Proefschrift.

De vrouw van Jef, Nadine, is sommelier en zorgt ervoor dat de wijnen perfect aansluiten bij Jef zijn creaties. Ze is SVH Meestergastvrouw én de eerste vrouwelijke GaultMillau Wijn/Spijs Specialist van het Jaar.

“Texel, ons thuis en een van de mooiste plekken op aarde. Een bron van inspiratie voor al onze culinaire creaties”. Bij Jef vind je lokale producten van wereldklasse terug op je bord. Zo ook het Texels Lamsvlees. In nauw contact is Jef met de leveranciers, koop lokaal en bezoekt regelmatig het schapenbedrijf waar hij zijn lamsvlees van heeft. Een echte ambassadeur die ook graag de kwaliteit uitdraagt en daarbij een goed voorbeeld is in de korte keten. Ook de eigen teelt in de mooie groenten tuin is een beleving. Texel en het wad beleven zoals je dat niet eerder hebt gedaan. Jef Schuur en Nadine Mögling brengen de natuur zo dichtbij als ze kunnen en geven er hun eigen draai aan. Dit alles gecombineerd met perfect gepairde wijnen van sommelier en meestergastvrouw Nadine.

De gasten kunnen met de duinboer op pad, zo krijg je uitleg over het gebied waar je verblijft. Het restaurant heeft een Michelinster.

“Koken is mijn manier om Texel een werelds podium te geven”, Jef Schuur.

Het restaurant is Waddengoud gecertificeerd

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Bij Jef

Herenstraat 34
1797 AJ Den Hoorn
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.