Avondwandeling in Het Wildrijk

SINT MAARTENSVLOTBRUG

De wilde hyacinten bloeien dit jaar! Landschap Noord-Holland organiseert een wandeling door het Wildrijk bij Sint Maartensvlotbrug. Een ideaal tijdstip want er bloeien duizenden hyacinten. En ’s avonds zingen de vogels uitbundig!

Het Wildrijk is in het voorjaar altijd een populaire plek. Dat komt door de voorjaarsplanten die massaal gaan bloeien. Als de bomen nog niet in blad staan kunnen ze profiteren van het zonlicht dat op de bosbodem valt. Vooral de wilde hyacint komt hier in ongelofelijke aantallen voor. Er staan ook andere lentebloeiers zoals de dichtersnarcis. Het Wildrijk is vroeger aangelegd als een van de landgoederen in de Zijpepolder. De meeste zijn later gekapt door arbeiders die werkten aan de aanleg van het Noord-Hollands Kanaal. Het Wildrijk bleef gelukkig gespaard en werd in 1940 het eerste natuurgebied van Landschap Noord-Holland. In de avond doen de vogels die hier gaan broeden hun best om zich goed te laten horen. U kunt bijvoorbeeld genieten van de zanglijster, de merel en de vink. En wie weet wat de avond nog meer in petto heeft….

Het Wildrijk is eenvoudig te vinden door vanaf het Noordhollandsch Kanaal richting Sint Maartenszee te rijden. Meteen links is een parkeerterrein. Even verderop rechts van de kruising Zeeweg/Belkmerweg is de ingang van het Wildrijk. Het adres is Belkmerweg 78, 1753 GD Sint Maartensvlotbrug. Aanmelden is mogelijk via https://www.landschapnoordholland.nl/april-bloeiende-hyacinten-wildrijk Bel voor meer bijzonderheden met 088-0064455 (tijdens kantooruren). 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Avondwandeling in Het Wildrijk

Belkmerweg 78
1753 GD SINT MAARTENSVLOTBRUG
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.