Texel Active

Den Hoorn

Wil je de wind om je oren laten razen terwijl je lekker actief bezig bent. Dan is blokarten dé activiteit voor jou. Met een hoge snelheid zeil je in een kart over het strand van Texel.

Wil je de wind om je oren laten razen terwijl je lekker actief bezig bent. Dan is blokarten dé activiteit voor jou. Met een hoge snelheid zeil je in een kart over het strand van Texel. Door het zeil aan de kart blaast de wind je vooruit. De snelheid bepaal je, afhankelijk van de wind, zelf door het zeil strak te trekken of losser te laten.

We bieden bijna dagelijks clinics aan op het strand van Paal 28 in de Cocksdorp. Voordat je begint krijg een instructie over de werking van de blokart. Met de ene hand bedien je het zeil, waarmee je de snelheid bepaalt. En met de andere hand bestuur je het karretje. Klinkt ingewikkeld, is het juist niet. Binnen de kortste keren ken je de fijne kneepjes van het zeilen op het strand.

We zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Blokarten kan als het laagwater is en minimaal 11 knopen waait, windkracht 4.

Tip: trek kleding aan passend bij de weersomstandigheden. Is het koud? Vergeet dan je handschoenen en muts niet.

Openingstijden: dagelijks mogelijk, afhankelijk van het weer en het getij. Boek een ticket via onze website.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Texel Active

Westerweg 32 C
1797 RG Den Hoorn
Plan je route

vanaf jouw locatie

Bezoek onze website


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.