It Wikelslân - natuurgebied in NP Alde Feanen

Earnewald

Wandelen in een moerasbos? Dan start hier je ontdekkingstocht. Een 3 of 5 kilometer lange wandeling door dit bijzondere gebied dat onderdeel is van het Nationaal Park Alde Feanen.

Riet, ruigte, hooiland en grasland; dat levert niet alleen een mooi decor voor een heel andere wandeling. Diersoorten die elders verdwenen zijn hebben hier hun thuis gevonden. Ken jij de Groene Glazenmaken, de waterral, blauwborst en het baardmannetje? De buizerd vraagt zich af wat jij hier doet, Reeën kijken met gespitste oren op terwijl jij intussen wellicht bijzondere planten ziet tussen de ogenschijnlijk zo gewone Madeliefjes.

Biodiversiteit: check! 

De wandelingen voeren je ook door het gebied van "Reid om 'e krite", waar je maar liefst 3 vogelkijkhutten vindt. Buiten het broedseizoen - dat van 15 maart tot 1 juli loopt - kun je een wandeling uitbreiden met ongeveer 12 kilometer. Rugzakje op, thermoskan mee en lekker genieten en landen in het prachtige Wikelslân. 

Bekijk hier de Wandelroute It Wikelslân - 5 km

Nationaal Park de Alde Feanen

Een van de Nationaal Parken in Nederland, een echt watergebied dat is ontstaan uit veenafgravingen. Op veel plekken veer je ook letterlijk over het pad. Je verkent dit gebied heel mooi te water ( stap ook eens aan boord voor een nachtvaart!), maar ook wandelend ontdek je unieke gebieden. 

In het bezoekerscentrum aan de Koaidyk in Earnewald vind je routes, meer informatie en een permanente tentoonstelling. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je It Wikelslân - natuurgebied in NP Alde Feanen

It Wikelslân
Dominee Bolleman - van der Veenweg
9264 Earnewald
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer weten


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.