Het Krasse Kruid met het Waddenwoud en B&B Sokkeraai

Molenrij

Als je de Waddenzee Werelderfgoed vlag in Molenrij ziet wapperen ben je bij Het Krasse Kruid. Bij het Krasse Kruid kun je je inschrijven voor diverse workshops en/of arrangementen.

Als je de Waddenzee Werelderfgoed vlag in Molenrij ziet wapperen ben je bij Het Krasse Kruid. Bij het Krasse Kruid kun je je inschrijven voor diverse workshops en/of arrangementen. Bijvoorbeeld voor een kwelderwandeling of een kanotocht, waarbij je de kruiden kunt leren kennen onder leiding van een ervaren gids. 

Ook kun je je aanmelden voor een bezoek aan het Waddenwoud, een voedselbos in ontwikkeling. Het voedselbos is in de jaren ’90 ontstaan n.a.v. het project Wrâldfrucht, Fries voor Wereldvrucht, met het idee dat er zoveel ander Bijzonder Fruit is dan alleen Appel, Peer en Pruim. Bij het Krasse Kruid hebben ze Vlier, Fledder op z’n Grunnings, Aronia, Duindoorn en nog veel meer. 

Bij Het Krasse Kruid gaan ze met je de natuur of het voedselbos in. Je verzamelt dan in de oogsttijd het bijzondere fruit, of, in andere jaargetijden, wilde kruiden. Altijd met respect voor die Natuur! Van het bijzonder fruit of de wilde kruiden kun je onder deskundige begeleiding zalven en crèmes maken, bijv. een Duindoornzalf! Duindoornolie heeft een hele bijzonder geneeskrachtige werking! Bij de kernramp van Tsjernobyl werd de olie vanuit de plant zelfs ingezet bij de behandeling na de straling! Wil je er meer van weten, boek dan een workshop of arrangement!

Je kunt er zelfs overnachten, want de eigenaren hebben een B&B De Sokkeraai!  

Duurzame ondernemer

Bij Het Krasse Kruid met het Waddenwoud en B&B Sokkeraai staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  We versterken de reeds aanwezige biologische boomgaard door deze aan te vullen met nog meer inheemse bomen & struiken inclusief waterpartijen tot een waar voedselbos.

 • Duurzaam gebruik van water

  Regenwater wordt opgevangen voor irrigatie. We hebben voornemens om dit water ook te gaan gebruiken voor het doorspoelen van de toiletten.

 • Duurzame energiebronnen

  Alle stroom wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Er wordt gekookt op inductie.

 • Gebruik van materialen

  Alle gebruikte was- en schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Bankieren bij de Triodosbank. Een deel van onze inkomsten komen ten goede aan de ontwikkeling en vergoten van de biodiversiteit in het voedselbos.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Onze gasten hebben vrije toegang tot het voedselbos in wording, waar gerecreëerd en gespeeld kan worden in een ontspannen sfeer van schone lucht en 's avonds absolute duisternis.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Het voedselbos is gelegen op ene middeleeuwse wierde, waar wij graag over vertellen. Producten voor de gasten zijn afkomstig uit het voedselbos of andere lokale biologische ondernemers

Lees meer over duurzaam reizen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Het Krasse Kruid met het Waddenwoud en B&B Sokkeraai

Henricus van Cappenbergweg 13
9977 RV Molenrij
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.