Koor Eigenwijz

DEN HELDER

Het leukste koor van Nederland: 'Eigenwijz' uit Julianadorp Het idee voor een klein koor is in 2011 jaar geleden ontsproten aan het brein van twee wat oudere jonge meisjes tijdens een gezellig borreltje/nootje moment. De kraamtijd was al goed zeg maar! M...

Het leukste koor van Nederland: 'Eigenwijz' uit Julianadorp

Het idee voor een klein koor is in 2011 jaar geleden ontsproten aan het brein van twee wat oudere jonge meisjes tijdens een gezellig borreltje/nootje moment. De kraamtijd was al goed zeg maar! Mensen bij elkaar zien te sprokkelen met dezelfde hobby; zingen, was geen enkel probleem, en ook de dirigent diende zich al snel aan; had even niets anders om handen en had er zin in.

Een geschikte locatie vinden om in te kunnen oefenen was een ander verhaal. Van verschillende woonkamers, tuinen, werklocaties, schoolruimtes tot een illegale kroegruimte...we weten nu alles van de akoestiek in de ruimtes. Daarna is er in de afgelopen jaren veel gebeurd! We zijn uitgegroeid tot een 18 koppig acappella- dameskoor met een Dijk van een Dirigent! Van een peuter/kleuter naar een zelfstandige soms wat eigenwijze opstandige puber, zeg maar.

De dirigent is de onverwoestbare en onbetwistbare spil in het soms ietwat ongeregeld clubje dames. Met zijn geduld en humor weet hij elke oefenavond tot een waar feest te maken en tegelijkertijd de dames zo te motiveren dat bij iedereen het allerbeste naar boven komt. Zelfs de gebromde grondgeluiden van de alten, zelf worden ze er wel eens zat van, zijn de bouwsteen van elk lied en aan het eind van elke oefenavond gaan ze naar huis met een denkbeeldige trofee, zojuist binnengehaald door hun ongelooflijke inbreng!!

Een keer in het jaar trekken we ons met het hele clubje waar we graag bij willen horen, terug in een gehuurd huis voor een heel weekend! Dit om alle noten goed in het hoofd en op een rijtje te krijgen en met wijn om het meteen weer te kunnen vergeten. Het zijn hele gezellige weekenden en ondanks dat we allemaal heel verschillend zijn hebben we altijd veel plezier met elkaar. We vermaken elkaar met acts en liedjes, eigenlijk een grote bonte avond zo na de serieuze oefendag.

En zingen doen we eigenlijk altijd als we bij elkaar zijn; in de trein, bus, auto, op verjaardag; en vaak brengen we een glimlach op sommige gezichten in de passerende mensenmassa. Zelfs petjesjeugd in de trein met oordoppen in, tikken zachtjes heel onopvallend mee in de maat die wij zingen.

We treden graag op en het liefst op bijzondere plaatsen zoals in het DeLaMar in Amsterdam als bijkoortje voor de 'We Want More'-uitvoering. Paradiso stond ook hoog op ons verlanglijstje en is eindelijk in 2017 gelukt!( de korendag).

En verder zingen we gewoon graag en overal. Op straat hebben we onze " For Your Ears Only" geïntroduceerd; we gaan in een kring om een voorbijganger staan en zingen een liedje dat hij/zij eerst uit heeft mogen zoeken voor een euro. Een heel persoonlijk en bijzondere ervaring waar mensen vaak heel ontroerd van raken.

We zijn uitgegroeid tot een stabiele volwassenen, zeg maar, die zich toch ook altijd wil blijven ontwikkelen en die zichzelf daarbij zeker de leukste van Nederland vindt! En die nog lang niet met pensioen wil. De borreltjes komen nu na de nootjes! Dat dan weer wel.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Koor Eigenwijz

Willemsoord 73
1781 AS DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.