De Kruidhof - Hortus van Fryslân

Buitenpost

Op een terrein van bijna 4 hectare vind je de grootste botanische tuin van Friesland. Geniet van 19 schitterende thematuinen, waaronder de grootste botanische collectie (geneeskrachtige) kruiden van West Europa.

In Buitenpost, liggend aan het spoor op 18 treinminuten van Leeuwarden en Groningen, vind je de grootste botanische tuin van Fryslân. Geniet van 19 schitterende thematuinen waaronder de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa.

Verken de tuinen zelfstandig of met een gids en geniet na afloop van je bezoek van biologische koffie met huisgemaakt gebak of een kruidige lunch in onze Eettuin. Het personeel van de Eettuin laat je graag genieten van verse, lokale en biologische producten en werkt veel met ingrediënten uit eigen 'tuin'.

Met het entreebewijs van De Kruidhof krijg je ook toegang tot het IJstijdenmuseum. Daarnaast is er nog een hele fijne speeltuin, met veel zand en water. Hier kunnen kleine en grote kinderen zich heerlijk uitleven.

In onze verkooptuin tot slot kom je ogen tekort. Je kunt hier terecht voor bijzondere planten, kruiden en fruitbomen. Onze museumwinkel is de perfecte plek voor het kopen van een leuk aandenken, streekgebonden producten of kwalitatief tuingereedschap.

Al met al is De Kruidhof een ideaal uitstapje voor het hele gezin!

Toegankelijkheid van deze locatie

Prijsinformatie:
Vanaf € 2,50 (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je De Kruidhof - Hortus van Fryslân

Schoolstraat 29 b
9285 NE Buitenpost
Plan je route

vanaf jouw locatie

Info en agenda


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.