Camping Waddenzee

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed

WESTERLAND

Bij Camping Waddenzee staat back to basic hoog in het vaandel. Het is een gemoedelijk, gezellig maar vooral ook complete camping. Zowel in de natuur, of met alle luxe van bijvoorbeeld WIFI en een vaste gasaansluiting.

Bij Camping Waddenzee staat back to basic hoog in het vaandel.  Het is een gemoedelijk, gezellig maar vooral ook complete camping.  Zowel in de natuur, of met alle luxe van bijvoorbeeld WIFI en een vaste gasaansluiting. Op de Camping Waddenzee is dit allemaal mogelijk. 

Omdat camping Waddenzee een heuse Eco camping is, beschikt het evengoed over alle gemakken maar dan wel op een verantwoorde manier.

Duurzame ondernemer

Bij Camping Waddenzee staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  Door actief groenonderhoud zorgen we voor een gezonde habitat, bijvoorbeeld door later maaien en aanplanten van kruidenrijk grasland.

 • Duurzaam gebruik van water

  Onze douches hebben timers en warm water dankzij zonnepanelen en boiler, wat waterverbruik beperkt.

 • Duurzame energiebronnen

  Onze stroom en sanitairverwarming zijn zonne-energiegedreven. Het horecagebouw gebruikt zonneboilers en een pelletkachel voor verwarming en warm water.

 • Gebruik van materialen

  We vervangen speeltoestellen met duurzaam hout en stimuleren gasten om eco-vriendelijke materialen te kiezen voor bijvoorbeeld het maken van een nieuwe schuur.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Wij waarborgen een veilige omgeving voor onze gasten en zijn sterk verweven met de lokale gemeenschap, waar we actief deelnemen aan het verenigingsleven. Dit trekt jonge werknemers aan die ook betrokken zijn bij lokale (sport)verenigingen.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Sinds 1894 verbinden we trots onze geschiedenis met Wieringen, inpoldering en de Waddenzee en delen dit verhaal met onze gasten. In onze horeca kiezen we voor lokaal vlees, groenten en zuivel.

Lees meer over duurzaam reizen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Camping Waddenzee

Westerlanderweg 43
1778 KL WESTERLAND
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.