Waddentocht Phoca

Vlieland

Een uniek Waddenavontuur, varen met ex-patrouilleboot de Phoca. Op zoek naar zeehonden, varen met de bijboot naar de zandplaat, lopen over de bodem van de zee, garnalen vissen in een waadpak en daarna lekker smikkelen!

Een uniek Waddenavontuur, varen met ex-patrouilleboot de Phoca over de Waddenzee. De Phoca is een ex-patrouilleboot van het Ministerie en werd in 1976 gebouwd. Zo’n 25 jaar heeft het schip dienst gedaan als onderzoeksschip, ook bracht men hulpbehoevende zeehonden naar ‘Ecomare’ op Texel.

Nu kun je mee met de Phoca voor een vaartocht over de Waddenzee. Op zoek naar zeehonden, varen met de bijboot naar de zandplaat, lopen over de bodem van de zee en garnalen vissen in een waadpak.

Na een korte uitleg over het schip en de bestemming, zal de tocht van 2 of 3 uur (afhankelijk van het seizoen) van start gaan. Vanuit de Waddenhaven Vlieland maak je een rondvaart langs het dorp richting ‘Lange Paal’. Daar gaat het roer om richting de plaat om uiteindelijk op de juiste plek uit te komen waar de Phoca voor anker gaat. Na het aantrekken van een waadpak waardoor je geen natte voeten krijgt, stap je over op de volgboot. Schipper Harm Visser brengt je met de volgboot in groepjes naar de plaat.

Terwijl de schipper de materialen voor de garnaalvisserij bij elkaar verzamelt, is er voor jullie tijd voor een korte wandeling over de plaat. Met de volgboot vaar je hierna de tweede geul over waarna jullie met een schep- en sleepnet tot je middel het water ingaan.

Vangen jullie voldoende garnalen? Dan gaan ze mee aan boord om ze te koken, te pellen en op te eten.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Waddentocht Phoca

Havenweg 10
8899BB Vlieland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.