Recycle Boulevard

Leeuwarden

De Recycle Boulevard in Leeuwarden is een ontmoetingsplek, circulaire werkplaats, leeromgeving en inspirerende winkelboulevard onder één dak, met jaarlijks meer dan 385.000 bezoekers.

De Recycle Boulevard in Leeuwarden is een ontmoetingsplek, circulaire werkplaats, leeromgeving en inspirerende winkelboulevard onder één dak, met jaarlijks meer dan 385.000 bezoekers. De Eethoek serveert er verse broodjes en heerlijke koffie, waardoor een bezoek aan de winkel écht een gezellig uitje kan zijn!

Parkeren bij de Recycle Boulevard
Kom je met de auto naar onze winkel in Leeuwarden? Het is op sommige dagen erg druk met parkeren rondom de Recycle Boulevard. Houd dus rekening met drukte en ga goed voorbereid op weg.

Parkeerplekken in de buurt
Om het verkeer in goede banen te leiden en geen overlast te creëren voor onze mede-ondernemers en buurtbewoners willen we jullie vragen de verkeers- en parkeerregels goed na te leven. In onderstaande plattegrond is te zien waar rondom de winkel parkeermogelijkheden zijn.

Opknappen is een ambacht
In onze circulaire werkplaatsen ontstaan duurzame artikelen die min of meer ‘nieuw’ zijn, omdat ze gemaakt zijn van bestaande grondstoffen én een verbeterd uiterlijk hebben gekregen. We geven ook DIY-workshops waarin we ons opknap-ambacht met je delen.

Energieke praktijklessen
Friesland College EXTRA heeft in de Recycle Boulevard 3 vaste lokalen waar les wordt gegeven aan studenten van de entree-opleiding 'orientatie statushouders', de entree-opleiding Handel & Logistiek (alleen stages). Dit ‘leren op locatie’ zorgt ervoor dat de studenten de geleerde theorie meteen in praktijk kunnen brengen: in de winkel.

Duurzame samenwerkingen
Daarnaast werkt ook Stichting Lezen en Schrijven samen met ons aan het verhogen van het lees- en schrijfniveau van onze vrijwilligers. Vanaf 2020 verzorgen zij ook inburgeringstrajecten. Maar dat is niet de enige duurzame samenwerking die in de Recycle Boulvard bestaat! Benieuwd naar met wie we nog meer mooie dingen doen? Je leest er meer over op deze pagina.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Recycle Boulevard

voltastraat 11
8912 AE Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer info hier


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.