Jachthaven De Haukes

WESTERLAND

De Watersport Vereniging Amstelmeer kent zowel gecertificeerde opleidingen, wedstrijdevenementen als een gezelligheidscomponent wat vaak ook samen gaat. In de zomermaanden wordt er op de dinsdagavond onderling tegen elkaar wedstrijd gezeild, met na afloop...

De Watersport Vereniging Amstelmeer kent zowel gecertificeerde opleidingen, wedstrijdevenementen als een gezelligheidscomponent wat vaak ook samen gaat. In de zomermaanden wordt er op de dinsdagavond onderling tegen elkaar wedstrijd gezeild, met na afloop een gezellige nabespreking bij de bar in het clubhuis, waarbij de worst wordt aangesneden door degene die het winnend lot trekt. Een aantal keer per jaar worden er wedstrijden voor zeilboten en toertochten voor motorbootvaarders uitgeschreven zoals de openingskampioenschappen, 4-havenwedstrijd, scharrenrace, palingrace etc.

Naast de jachthaven in Den Helder, heeft de Marine Watersport Vereniging (MWV) een dependance in de Haukes aan het Amstelmeer, genaamd "de Sloep".

Het Amstelmeer is zeer geliefd onder watersporters. Ook de relatief nieuwe sport kitesurfen wordt veel beoefend op het Amstelmeer. Aan de noordnoordoostkant van het meer ligt nabij het dorpje Westerland het Lutjestrand, wat uit twee gedeelten bestaat. Een deel is begroeid met gras en is bedoeld voor de surfers. Het andere deel is bedekt met zand en is een veel gebruikt zwemstrandje. Er is voldoende parkeergelegenheid, horeca en een camping.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Jachthaven De Haukes

De Nieuwe Haven 4
1778 HA WESTERLAND
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.