Puur Terschelling

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Waddengoud

Oosterend

Stap in de huifkar en ga mee op nachtelijk avontuur naar het donkerste plekje van Nederland, het Dark Skypark. Om in het park te genieten van een prachtige sterrenhemel.

Puur Terschelling is een bedrijf in Oosterend op Terschelling met een zee van mogelijkheden. Huifkartochten, Friese en Shire rijpaarden, Men arrangementen, Arrensleetochten, Ezelwandelingen, Wadlopen, 4x4 Landrover vervoer en Wad-varen vanuit Oosterend op Terschelling. 

Stap in de huifkar en ga mee op nachtelijk avontuur naar het donkerste plekje van Nederland, het Dark Skypark op de Europees Natuurreservaat de Boschplaat, om vervolgens in het park te genieten van het Dark Sky park!

Met het motto "Er is een zee van mogelijkheden bij Puur Terschelling", runnen Anne, Danielle, Jochem en Bentum hun familie bedrijf. De familie Bierema laat u graag de Terschellinger natuur beleven tijdens de verschillende Puur activiteiten. Met de zelf gefokte Friese paarden voor de huifkarren kunnen ook grotere groepen worden vervoerd.

Andere activiteiten van Puur Terschelling zijn Friese en Shire rijpaarden verhuur, rijden op hun lieve Friese of Shires paarden op een comfortabel australian zadel over de talloze ruiterroutes op het eiland samengesteld door Staatsbosbeheer, door bos, duin, cranberryvelden en natuurlijk altijd over het strand. Met een duur vanaf twee uur t/m dag- of avondtocht. Individueel, in groepsverband, een zee aan mogelijkheden.

Puur Terschelling rijdt in kleine groepjes, veilig en gezellig. Aparte ritten voor zowel de gevorderde als de beginnende ruiter behoren tot de mogelijkheid. Voor de paarden activiteiten is het bedrijf Puur Terschelling in het bezit van een veiligheidscertificaat.

Puur Terschelling heeft ezels waarmee je kunt wandelen door de eilander natuur. Door de duinen, langs de cranberry velden, door de polder, door het bos en over het strand. Hierbij draagt de ezel een picknick en/of je kinderen draagt, zodat de vermoeide beentjes bovenop de ezel weer tot rust kunnen komen. Naast de rust en ontspanning die een ezel biedt, is gebleken dat de ezel een geweldige metgezel voor jong en oud is. Tevens organiseren zij wadlooptochten afsluitend met een wadproeverij, 4x4 Landrover vervoer en kunt u in de zomermaanden Wad-varen in een stoere boot.

Duurzame ondernemer

Bij Puur Terschelling staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  Wij doen aan agrarische natuurbeheer op onze percelen.

 • Duurzaam gebruik van water

  Wij werken zoveel mogelijk met grondwater (drie waterbronboringen) en besparen waar mogelijk.

 • Duurzame energiebronnen

  Wij hebben 152 zonnepanelen op onze daken, wij hebben twee grondwarmtepompen, drie grondwaterboringen en zijn een gasloos bedrijf.

 • Gebruik van materialen

  Wij werken veel met natuurlijke materialen van de lokale economie en natuur zoals eilandhout, hout uit het bos & grondplagen voor tuinwallen.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Wij verzorgen met de paarden en schapenkudde waddendijk & duinbegrazing. Wat sociaal en ecologisch zeer bijdraagt aan de eilandbeleving.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Wij staan als bedrijf voor een hoge (dieren)welzijn en veiligheid.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Doordat iedereen kan genieten bij ons van een Pure natuur- en eilandbeleving.

Lees meer over duurzaam reizen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Puur Terschelling

Oosterend 39
8897HX Oosterend
Plan je route

vanaf jouw locatie

Lees meer


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.