Natuurkampeerterrein 2Bunders

Ellerhuizen

Gelegen aan het fietsknopennetwerk, tussen knooppunt 6 en 9 in het grensgebied van de stad Groningen met het noordelijke Hoogeland ligt Ellerhuizen, een karakteristiek streekje met oude Groninger boerderijen. Op een van deze boerderijen ligt 2Bunders.

Het is een kleinschalige gemengd bedrijf met Schoonebeeker schapen, Nederlandse Landgeiten, kippen, fruitgaarden en moes-en kruidentuin. We werken volledig biologisch en streven naar een gesloten kringloop. Daarbij kunnen we de mest van de kippen, geiten en schapen goed gebruiken. Het vlees, de eieren en de wol gebruiken we ook weer zo veel mogelijk op 2bunders voor catering en workshops

Al ruim 20  jaar wonen wij, Wik Blok en Jaap Robbe met onze 3 kinderen op deze plek. In de oude Groninger kop-hals-romp boerderij (herbouwd in 1868) bieden we sinds een paar jaar ruimte voor feesten, vergaderingen en workshop. Ook worden er minstens één keer per jaar grootschalige theatervoorstellingen en muziekfeesten gehouden en organiseren we regelmatig workshops.

In de zomer van 2014 zijn we met een kleine camping gestart. De 20 ruime plekken liggen rond een grote vijver met aan de ene kant een nieuw aangelegde hoogstamboomgaard met houtsingels rondom en aan de andere kant een veld met oude bomen en struiken.

Het nieuwe sanitair ligt in de schuur van de boerderij en de grote kapschuur kan gebruikt worden bij slecht weer. Een kindvriendelijke camping waar veel te ontdekken is: bij de dieren, in de tuinen, met het roeibootje in de vijver, op de skelter over het terrein of het vele beschikbare speelgoed.

Een deel van de boeken van de campingbibliotheek bestaan uit boeken van Bookcrossing, deze boeken kunnen gratis meegenomen worden om te lezen en daarna  weer ergens achtergelaten  worden op een openbare plek voor andere lezers.

We verhuren 2 tipi’s en een volledig ingerichte de Waard tent. In de zomer van 2016 komen de trekkerskamers in de boerderij klaar, waarmee we nog beter aan de wensen van onze gasten kunnen voldoen.

Het Rustpunt is een natuurlijke aanvulling op ons bedrijf. Onze gasten kunnen zowel in de tuin als overdekt genieten van een kopje koffie, thee, fris of (in het seizoen) ijs. In het campingseizoen zijn we altijd open (begin april- half oktober).

Daarnaast verkopen we producten van ons bedrijf: eieren, jam, groenten, plantgoed.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Natuurkampeerterrein 2Bunders

Ellerhuizen 26
9781 TT Ellerhuizen
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.