Op Maarhuizen

Winsum

Welkom Op Maarhuizen. Destijds een veilige plek bij hoog water. Anno nu een prachtig podium voor natuur en cultuur. Een plek om de kleine dingen op te merken tijdens een wandeling, een voorstelling, een kopje koffie of een samenkomst.

Op Maarhuizen kun je uitrusten, opladen, plannen maken en het leven vieren: buiten in de natuur en binnen in de historische boerderij. De wierde is een groene oase in het vlakke landschap van het Groninger Hogeland. Al sinds de jaartelling vinden mensen er een veilig heenkomen en een pleisterplaats, een fijne plek om te zijn. Daarom zijn de boerderij Enne Jans Heerd en de wierde zelf beschermd als rijksmonument. Met een grote restauratie en openstelling voor het publiek begint een nieuw hoofdstuk Op Maarhuizen. Zo willen we dit wonderland delen met iedereen die dat wil, als plek om je onder te dompelen in natuur, cultuur en historie. 

Op Maarhuizen biedt verschillende mogelijkheden. Zo kan je genieten van koffie, taart, lunch en borrel in het dagcafé met prachtig tuinterras op de glooiende wierde. We bieden in ons theater en buiten op de wierde een gevarieerde programmering met muziek, theater en andere voorstellingen. Tot slot bieden we verschillende ruimtes voor samenkomsten, zoals een bedrijfsevent, verjaardagsfeest of bruiloften. Dit alles op een typisch Groningse locatie van hoge kwaliteit, sfeervol onder architectuur verbouwd. 

Afstand tot jouw locatie:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.