Klompenmuseum en Scherjon's Klompenmakerij

Noordburgum

In Scherjon’s klompenmakerij worden nog iedere dag klompen gemaakt. En hoewel dat vroeger heel normaal was, is dat vandaag de dag uniek. Heeft u altijd al willen weten hoe dat in zijn werk gaat, of wilt u meer weten over de geschiedenis van de klomp?

In Scherjon’s klompenmakerij worden nog iedere dag klompen gemaakt. En hoewel dat vroeger heel normaal was, is dat vandaag de dag uniek. Heb je altijd al willen weten hoe dat in zijn werk gaat, of wil je meer weten over de geschiedenis van de klomp?

Kom naar het klompenmuseum en ervaar zelf hoe klompen worden gemaakt. In het museum zijn naast de Nederlandse klomp, klompen uit alle delen van de wereld te bezichtigen. Het ontstaan, het gebruik en de fabricage van de klomp word je tijdens een bezoek aan het museum al gauw duidelijk. Alle klompen worden verkocht in de eigen winkel.

Kinderen kunnen hun eigen klomp verven. En naast de klompenmakerij zit de fierljeppolder en -museum. Ook leuk om te bezoeken en te beoefenen!

Ook als groep kun je hier terecht: het ambacht ondervind je aan de lijve en de dag is verder in te vullen met allerlei activiteiten en gezellige momenten van eten en drinken.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 18.00, zaterdag 08.30 – 12.00 (op feestdagen gesloten).

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Klompenmuseum en Scherjon's Klompenmakerij

Dr. Ypeylaan 8
9257 MR Noordburgum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Bezoek ons nu


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.