It Griene Strân

Workum

It Griene Strân is een biologisch akkerbouw- en tuinbouwbedrijf met winkel nabij Workum. Er is ook een boerderijcamping.

“Kopen bij de boer is beter voor de boer en stukken voordeliger voor de klant”

It Griene Strân in Workum van Jan Pieter van der Plaats ligt vlak langs het IJsselmeer. In 1950 is het bedrijf door de ‘pake’ van Jan Pieter gestart. Een echt familiebedrijf dus. Eind jaren tachtig zijn ze op biologische wijze gaan verbouwen. “We zijn toen gaan inzien dat bestrijdingsmiddelen en kunstmest schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de mens. Dus voor een schone en gezonde toekomst en het behoud van de puur natuurlijke smaak van onze producten.”

Ze verbouwen vooral aardappelen, granen en verschillende soorten groenten. “Gaandeweg zijn we onze akkerbouwgewassen steeds meer rechtstreeks aan de klant gaan verkopen. Wij krijgen meer voor ons product en de klant betaalt ook nog eens (veel) minder. En dat ook nog eens zo vers als maar kan, want de wortels, aardappelen en andere groenten die wij van het land halen, gaan direct onze boerderijwinkel in. Je proeft het land. We verkopen niet alleen onze eigen producten in de winkel. We zijn aangesloten bij een webwinkel voor biologische producten (www.hofweb.nl). Een groot deel van de boodschappen kun je dus bij ons doen. “Super vers, direct van het land, goedkoper en een breed assortiment zijn de redenen waarom klanten bij ons komen.”

Ook heeft It Griene Strân een boerderijcamping, genaamd Sudersé. “Hier genieten mensen van de stilte en de rust van het boerenland in het IJsselmeergebied of ze brengen een bezoek aan de karakteristieke dorpen en stadjes van zuidwest Friesland. Een veelzijdige ervaring op het platteland!”

Afstand tot jouw locatie:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.