Museum de Eenhoorn

Ulrum

Aan de rand van Ulrum is in het voormalig station en Rijksmonument Museum de Eenhoorn gevestigd. Te zien is kunst in het genre fantastisch realisme. Kern van de collectie wordt gevormd door het werk van de schilder/tekenaar Johfra.

In Museum de Eenhoorn zijn schilderijen, tekeningen en beelden te zien in het genre fantastisch realisme. De collectie omvat ruim 30 werken van de schilder/tekenaar Johfra en verder schilderijen van Herman Smorenburg, Ellen Lorien, Gerard Schriemer en anderen. Daarnaast zijn er beelden en keramiek te zien van onder andere Lies Bossinade, Claude Michel Clodion, C.H. Perron en Marhurin Moreau. 

Het museum is gevestigd in het voormalig terreinstation van Ulrum, nu een Rijksmonument, en het gehele jaar te bezoeken na een telefonische afspraak. In de toegangsprijs van € 3,00 is inbegrepen koffie of thee, toegang tot de tuin en, als dit op prijs wordt gesteld, een rondleiding. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis. Voor het station is voldoende ruimte om te parkeren. In de stationshal kan gebruik worden gemaakt van toiletten. Museum(jaar)kaarten kun je niet gebruiken. Pinnen is nog niet mogelijk. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museum de Eenhoorn

Spoorstraat 28 Spoorstraat
9971 BE Ulrum
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.