Scheepstuigerij de Schieman

DEN HELDER

Bij Scheepstuigerij De Schieman verwerken we touw- en staaldraad tot een ambachtelijk product en doen wij veel zeilmakers werk. Wij werken voor zowel bedrijven als particulieren. Door particulieren worden wij regelmatig gevraagd om een kabelaring met legu...

Bij Scheepstuigerij De Schieman verwerken we touw- en staaldraad tot een ambachtelijk product en doen wij veel zeilmakers werk. Wij werken voor zowel bedrijven als particulieren. Een grote klant van ons is de Marine waarbij we veelal de volledige tuigage van de schepen onderhouden, maar ook de storm- en survivalbanen worden door ons voorzien van vangnetten, klimnetten, touwen en staaldraad. Door particuliere klanten worden wij regelmatig gevraagd om een kabelaring met leguaan of ombreide stootwillen te maken als mooie sierrand en/of bescherming van hun boot. Maar ook verstagingen, schoten en vallen, kluivernetten, speelnetten, klimnetten of een net als bescherming bij een visvijver wordt door ons geleverd. Als zeilmakerij leveren klanten regelmatig tenten in om te repareren, maar ook voor een nieuw dekkleed ben je bij ons aan het juiste adres. Ook hebben wij al diverse keren ons prachtige ambachtswerk mogen laten zien in de industriële touwkunst. Zo vindt je in de openbare bibliotheek van Amsterdam twee grote touwwanden die volledig met de hand, steek voor steek, gemaakt zijn.

Ook voor offshorebedrijf Heerema in Leiden hebben we een vergelijkbaar project met diverse touwwanden mogen maken, terwijl in het gemeentehuis van Zeist een prachtig kunstwerk van staaldraad i.c.m. glasblazerswerk als kroonluchter hangt te pronken in de hal. Wij zijn een zeer toegankelijk bedrijf en denken graag met je mee. Wil je een idee met touw-, staaldraad of zeildoek laten uitvoeren? Loop dan eens bij ons binnen. Onze werkplaats ligt vlakbij het hart van Den Helder.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Scheepstuigerij de Schieman

Reigerstraat 13
1781 VE DEN HELDER
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.