Ecomare

De Koog

Als je op Texel bent, wil je natuurlijk zeehonden zien. In Ecomare kan dat van heel dichtbij! Er is een zeehondenopvang, een zeeaquarium, een natuurmuseum, doorlopende exposities en een vogelopvang. In de vakanties zijn er extra (kinder)activiteiten.

Bezoek Ecomare
Als je op Texel bent, wil je natuurlijk zeehonden zien. In Ecomare kan dat van heel dichtbij, door de zeehondenopvang die hier gevestigd is. En Ecomare heeft nog veel meer te bieden, zoveel dat u er met het hele gezin een leuk en interessant dagje uit kunt doorbrengen.

Zeehondenopvang
Lang niet alle zeehonden die op het strand worden aangetroffen, hebben hulp nodig. Bij huilers is vaak de moeder in de buurt en volwassen dieren liggen soms gewoon lekker uit te rusten. In Ecomare worden zeehonden opgevangen die het op eigen kracht niet zouden redden: jonge dieren die hun moeder kwijt zijn en nog niet voor zichzelf kunnen zorgen en dieren die door ziekte verzwakt zijn. Als het weer goed met hen gaat, worden ze uitgezet op het Texelse strand of op een zandplaat in de Waddenzee.
Er zijn ook vaste bewoners in Ecomare, bijvoorbeeld oude zeehonden die blind zijn en daardoor niet meer uitgezet kunnen worden.
Twee keer per dag, tijdens het voeren van de zeehonden, vertelt de verzorger over de eigenaardigheden van de dieren, hun leefwijze en hun natuurlijke omgeving. Erg leuk om mee te maken!

Museum
In het museumgedeelte wordt onder meer uitgelegd hoe het eiland is ontstaan in de IJstijd. Ook de grote zeeaquaria en hun bewoners zijn een aanrader. In de vakanties zijn er vaak extra (kinder)activiteiten en gedurende het jaar zijn er diverse exposities.

Winkel
De winkel van Ecomare bevindt zich voor de kassa in de hal. Hier vindt u, naast leuke souvenirs en cadeaus, verschillende boeken, veldgidsen en kaarten. Bij de receptie kunt u terecht met al uw vragen over de natuur.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Ecomare

Ecomare
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.