De Verzakking

ANNA PAULOWNA

De Verzakking is ontstaan door de aanleg van de Amsteldiepdijk. Door gebruik van het verkeerde materiaal voor de dijk werd de onvaste ondergrond zijdelings weggedrukt. Hierdoor ontstond een zandplaat die de Verzakking is gaan heten.

De Verzakking is ontstaan door de aanleg van de Amsteldiepdijk. Door gebruik van het verkeerde materiaal voor de dijk werd de onvaste ondergrond zijdelings weggedrukt. Hierdoor ontstond een zandplaat die de Verzakking is gaan heten. Onder de Amsteldiepdijk sijpelt zout water vanuit de Waddenzee binnen. Hierdoor zijn de riet- en graslanden van de Verzakking zilt en dat komt niet vaak meer voor. Wij doen er dan ook alles aan om deze stukken goed te onderhouden. Hier vind je bedreigde plantensoorten zoals echt lepelblad en zilt torkruid. In het rietland groeien diverse orchideeën.

Moeraseilanden In de kop van Noord-Holland zijn grootschalige moerasgebieden een zeldzaamheid. Daarom zijn moeraseilanden aangelegd. Deze bieden een goed broedbiotoop voor pioniervogels zoals de kluten, kokmeeuwen en sterns.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je De Verzakking

Molenvaart
1761 AA ANNA PAULOWNA
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.