it Dreamlân groepsaccommodatie

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed

Kollumerpomp

Onder het grote dak van een aantrekkelijke boerenschuur vind je 4 volledig ingerichte vakantiewoningen (twee 4-persoons en twee 6-persoons) en in het midden een gemeenschappelijke ruimte met grote keuken voor 20 personen. Met 1 stap sta je in de natuur!

Zoeken jullie ook altijd weer naar die ene geweldige plek? Een groepsaccommodatie waar je met bevriende gezinnen of familie tegelijk kunt genieten. Maar dan weer niet de hele tijd. Waar je ook een eigen plek hebt zodat je met je eigen gezin rustig wakker kunt worden, en ontbijten op je eigen moment. Overdag met z’n allen richting wad, meer of eiland, en ’s avonds samen koken in de grote keuken en eten aan een lange tafel in de gemeenschappelijke ruimte. Die plek is de groepsaccommodatie van it Dreamlân!

GROEPSACCOMMODATIE VAN 12, 16 OF 20 PERSONEN

Hier heb je het gewoon allemaal: een groepsverblijf met 4 aparte huizen met eigen keuken, badkamer en slaapkamers. En óók een gemeenschappelijke ruimte waar ruimte genoeg is om met z’n allen te koken en eten. In totaal zijn er 4 badkamers en 8 tot 10 slaapkamers. En dat samen onder het grote dak van één aantrekkelijke ‘boerenschuur’. Lân, Loft, Wetter en Waad. Zo heten deze prachtige design vakantiewoningen. Het is Fries voor land, lucht, water en wad. En dat is dan ook alles wat je hier om je heen hebt… Geen snelwegen, massa’s mensen, luchtvervuiling of dichte bebouwing. Wel weidse wolkenluchten, natuur en ruimte. Met het risico dat je ontspant, geniet of tot rust komt. Pas op :).

De groepsaccommodatie bestaat uit 4 aparte huizen die bij elkaar 20 bedden tellen. Plus eventueel een kinderbedje hier of daar… In de gemeenschappelijke ruimte van de groepsaccommodatie beschik je samen over een grote keuken om gezellig met z’n allen te koken, een lange tafel om aan te eten en een lekkere kussenhoek met TV voor als dat de kinderen wat ál te lang duurt… ’s Avonds maak je knus een vuurtje in de gemeenschappelijke ruimte en met de babyfoon op tafel kun je rustig bijkletsen tot in de late uurtjes. Grotere kinderen kunnen fijn hun eigen plek opzoeken in één van de huizen.

KLEUREN UIT DE NATUUR

De kleuren en inrichting van de 4 huizen zijn afgestemd op de natuurlijke thema’s Lân (land), Loft (lucht), Wetter (water) en Waad (wad). Ooit geweten dat er zo veel kleur zat in de natuur? Door de enorme ramen voor en achter, en het adembenemend weidse uitzicht, komt de natuur bijna bij je aan tafel. De gebruikte kleuren versterken dit effect. Je kúnt hier gewoon gaan zitten en de hele dag heerlijk naar de wolken kijken… dagdromen schijnt uitermate gezond te zijn voor de geest. Maar natuurlijk kun je er ook volop op uit.

KINDVRIENDELIJK VERBLIJF IN FRIESLAND

Op het terrein is alle ruimte. Achter de groepsaccommodatie vind je een grote luwe boomgaard met tafels om met z’n allen lekker buiten te eten. Hier is ook een buitenkachel zodat je tot laat van de buitenlucht kunt genieten. Op het aangrenzende kleine natuurkampeerterrein vind je voor de kinderen een leuke speeltuin, een trampoline en een grote zandbak. En verder fietsjes, skelters, een voetbalveldje en overal plekjes om lekker te zitten. Aan het eind van het terrein ligt een steigertje met 2 Canadese kano’s om heerlijk tussen de weilanden door te peddelen. Ook is dit een favoriete visstek.

Duurzame ondernemer

Bij it Dreamlân groepsaccommodatie staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  Op it Dreamlân is men al jaren bezig om het natuurlijk beheer van het terrein te optimaliseren. Voor insecten, vlinders en weidevogels. Jaar in jaar uit zijn ze het terrein verder aan het verschralen. Hiermee komt er steeds meer kruidenrijker grasland, en ook steeds meer wilde bloemen.

 • Duurzaam gebruik van water

  Gasten worden aangemoedigd om spaarzaam met water om te gaan, door het gebruik van waterbesparende douchekoppen en toiletten. Daarnaast is er een waterpomp voor grondwater in de waterspeelplaats geïnstalleerd.

 • Duurzame energiebronnen

  Er zijn zonnepanelen voor elektriciteit en zonnecollectoren voor het warme water. De bedrijfsauto is volledig elektrisch en wordt zo veel mogelijk opgeladen als de zon schijnt. Voor de vakantiewoningen zijn er hybride warmtepompen, waarmee ongeveer 80% van de warmte duurzaam kan worden opgewekt.

 • Gebruik van materialen

  Uitgangspunt op it Dreamlân is zo veel mogelijk zero waste te doen. Voor de schoonmaak worden alleen biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen gebruikt en schoonmaakflessen worden opnieuw gevuld met schoonmaakpoeder, aangevuld met water. De was wordt gedaan met wasstrips en voor alle producten die gebruikt worden is gezocht naar plasticvrije alternatieven. Veel van de materialen op het terrein zijn hergebruikt.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Investeringen van it Dreamlân zijn altijd gericht op natuurlijke en duurzame verrijking van het terrein: zonnepanelen, warmtepompen, streekspecifieke bloemzaden en beplanting om de streekeigen biodiversiteit te behouden, cradle to cradle ecolodges en een elektrische auto, maar ook door de aanschaf van de Story Station (zie onder) waarmee een duurzame impact wordt gemaakt.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Alles op it Dreamlân draait om inspiratie, tijd maken voor elkaar en genieten van de natuur. Kinderen bouwen zelf aan boomhutten, er is een natuurlijke waterspeelplaats en veel plek en materiaal om de natuur en het waterleven te ontdekken.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Het beleid van it Dreamlân is gericht op inclusiviteit: iedereen is welkom. De Story Station is gratis beschikbaar voor vakanties voor mensen uit de kunst-en cultuursector en voor éénoudergezinnen die anders niet met vakantie kunnen (via de Vakantiebank). Regelmatig zijn er culturele activiteiten en zomers zijn er wekelijks laagdrempelige aanschuifmaaltijden, gekookt door Syrische cateraars.

Lees meer over duurzaam reizen
Accommodatietype:
Vakantiewoning
Groepsgrootte overnachten:
max. 20 personen
Groepsgrootte event:
max. 20 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je it Dreamlân groepsaccommodatie

it Dreamlân groepsaccommodatie
Groeneweg 3
9293MC Kollumerpomp
Plan je route

vanaf jouw locatie

Reserveer direct


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.