Hornbij Honing Vlieland

Oost-Vlieland

De woning van de Vlielandse Imker, aan huis wordt honing verkocht wanneer dit voorradig is. Zoek naar het bord om erachter te komen of de honing nog beschikbaar is. Is de honing niet beschikbaar?

De derde stop is de woning van de Vlielandse Imker, aan huis wordt honing verkocht wanneer dit voorradig is. Zoek naar het bord om erachter te komen of de honing nog beschikbaar is. Is de honing niet beschikbaar? Een ander verkooppunt op Vlieland is winkel de Parel op Dorpsstraat 133. 

De honing die door de bijen wordt gemaakt is in principe het enige product dat 100% Vlielands is. Honing is verbonden aan de natuurlijke omgeving. Er zijn meerdere bijenkasten op verschillende locaties aanwezig op het eiland. Elke locatie heeft weer zijn unieke vegetatie verbonden aan de tijd van het jaar. De bijenkast op de Kwelder, een natuurgebied in West-Vlieland, produceert twee verschillende honingen. In eerste instantie een honing die zijn oorsprong nagenoeg volledig vindt van bramen. Later in dat jaar zijn het juist de bloemen van het lamsoor, een ziltig plantje met een paarse bloem. De bijenkast die zich in de dorpsstraat bevindt produceert honing die afkomstig is van de bloesem van de lindenboom en een klein gedeelte watermunt. Die honing heeft juist weer een lichte en fris karakter. Zo is elke honing net even anders en dat komt allemaal door de prachtig diverse natuur van Vlieland.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Hornbij Honing Vlieland

Hornbij de Parel Vlielandse honing
Havenweg 24
8899 BC Oost-Vlieland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.