't Hoeske van opoe Iet

Delfzijl

Een uniek museum in Nederland, Museumhuisje 't Hoeske van opoe Iet. Meer dan een kwart eeuw verzamelen heeft geresulteerd in een unieke collectie alledaagsheid van lang geleden. Om precies te zijn, alles wat onze voorouders gebruikten in de periode 1735 -...

Duizenden bijzondere verzamelobjecten en museale stukken zijn ondergebracht in zeven sfeervol ingerichte themakamers. Niet alleen door de collectie is 't Hoeske van opoe Iet een zeldzaamheid, ook het feit dat de bewoners gewoon tussen de collectie leven maakt het bijzonder. Het is dan ook een echt huiskamermuseum, niet te verwarren met kleine musea aan huis.

Collectie
Op de de begane grond vindt je was- en strijkgerei, speelgoed van weleer, 18e en 19e eeuws textiel, merklappen, 'Nuttige- en Schoone Handwerken' , compleet met een collectie zilveren naaigerei, volkskunst, school en onderwijs. Een knus boeren keukentje is ingericht met een knipoog naar Staphorst en in het washok doet de dienstmeid de was. Op de bovenverdieping is een kraamkamer ingericht waar veel te zien is rondom geboorte, bevalling en baby's zoals het vroeger ging, zoals bijvoorbeeld de baker. Maar ook doopgoed, babykleding, linnengoed en zeldzame medische instrumenten maken deel uit van de collectie.

Verder is er een permanente tentoonstelling van klederdrachten uit vele streken van Nederland en is er een kamer ingericht met fraaie kappen, oorijzers, kraalwerk en zilver, behorende bij de dracht.

Goed doel, goed gevoel
Museumhuisje 't Hoeske van opoe Iet is een non-profit museum die zich sterk maakt voor dierenwelzijn. Een bezoek aan het museum roept bij veel mensen nostalgische gevoelens op en je kunt wel stellen dat 99% van de gasten met een goed gevoel naar huis gaat.

Kom gauw eens op bezoek!

Prijsinformatie:
Vanaf € 6,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je 't Hoeske van opoe Iet

Museum 't Hoeske van opoe Iet
J. van Heemskerkstraat 10
9934 GV Delfzijl
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.