Waddenvarkens

Uithuizermeeden

Waddenvarkens is een kleinschalig varkensbedrijf vlak aan de Wadden op bijna het noordelijkste puntje van Nederland. Hier worden op een diervriendelijke en duurzame wijze bonte bentheimer en duroc varkens gehouden.

Waddenvarkens is een kleinschalig varkensbedrijf vlak aan de Wadden op bijna het noordelijkste puntje van Nederland. Hier worden op een diervriendelijke en duurzame wijze bonte bentheimer en duroc varkens gehouden. De bentheimer is te herkennen aan zijn grote bonte vlekken en de typische loboren. De duroc varkens aan zijn stevige bouw en goudgeel tot kersenrode kleur.

Het voedsel van de varkens bestaat hoofdzakelijk uit granen, koolzaad, groente, fruit en hooi. Geen soja of andere gemanipuleerde voeders. De varkens lopen het hele jaar buiten in het land, waar ze lekker in de modder kunnen wroeten en liggen. Ze mogen hier dus nog echt varken zijn. De boerderij is alleen op afspraak of een open dag geopend voor publiek.  Waddenvarkens heeft een eigen slagerij: de Waddenslager in het dorp Uithuizermeeden. Hier vind je allerlei streekproducten. Van het vlees van de Waddenvarkens zelf tot groenten en granen van lokale producenten. De ideale stop om je tassen te vullen met allerlei lekkers uit de buurt. Hou ook de agenda in de gaten, wabt ze zullen ook geregeld een activiteit bij de slagerij organiseren.

Er zijn twee heerlijk recepten met vlees van Waddenvarkens

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Waddenvarkens

Waddenslager Uithuizermeeden
bergsmastraat 32
9982 EB Uithuizermeeden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Direct bestellen


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.